Diversen

Div: Groeten uit Macau

131119 Groeten Macau Extrication VdLaar 3

Ondertussen werd de Formule 3-auto van Dennis van de Laar gebruikt voor een zogeheten 'exctrication'-oefening.

131119 Groeten Macau Carlo 10

Rondom Carlo van Dam was het dit seizoen wat rustig: hij racte niet zoveel, maar was voornamelijk bezig met zakelijke activiteiten. "Volgend jaar wil ik graag weer in Japan gaan racen", verklaarde de coureur, die inmiddels in Hong Kong woont. "Het ziet er goed uit dat dat gaat lukken." In Macau nam hij deel aan de GT Cup, die qua status steeds prominenter wordt.

131119 Groeten Macau Renger Maro 11

Ex-DTM-coureurs Maro Engel (midden) en Renger van der Zande startten in de GT Cup elk met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Australische Erebus-team, eigendom van de kleurrijke Betty Klimenko. In de race lagen zowel Engel als Van der Zande op podiumkoers, maar werden uitgeschakeld door respectievelijk een lekke linker voorband en een te drieste actie van een concurrent.

131119 Groeten Macau Huff Menu Muller 12

De Scirocco-invitatierace had wel iets weg van een schoolreünie. Hier vlnr Rob Huff, Alain Menu en Yvan Muller, die vorig jaar allemaal nog voor het Chevrolet-fabrieksteam in het WTCC reden.

131119 Groeten Macau Menu Scirocco-13

Overigens was de conditie van de Scirocco-wedstrijdauto's niet altijd even perfect. Alain Menu wilde bijvoorbeeld weten waarom er op het rechter zijportier naast het startnummer een sticker was geplakt. Daar bleek een flink gat onder te zitten... Andere auto's leken wel volledig gezandstraald. Sinds de laatste Scirocco-race in Sjanghai, drie weken eerder, was er ogenschijnlijk niet veel meer aan gedaan.

131119 Groeten Macau Larini 14

Nog een oud-Chevrolet-WTCC-rijder: Nicola Larini.

131119 Groeten Macau Soper 15

En de Britse toerwagenspecialist Steve Soper hadden we ook al een tijdlang niet meer gezien.

131119 Groeten Macau Greiner 19

Eigenlijk had ook Helmut Greiner (midden, met zonnebril, naast SEAT-sportdirecteur Jaime Puig) aan de race voor oud-Macau-rijders mee moeten doen. De Duitser, die als adviseur alle sportactiviteiten van de merken van het Volkswagenconcern in de gaten houdt, won in 1982 immers de Guia-race in Macau met een Porsche 935. "Ik had best gewild, maar niemand heeft me iets gevraagd", zei hij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet