DTM

DTM: Audi's snel in vrije training

Met zeven Audi's in de top tien domineerde het merk uit Ingolstadt de gang van zaken tijdens de vrije training van de DTM vanmorgen op het circuit van Brands Hatch. Onder warme omstandigheden (ruim 25 graden) reed Frank Stippler in de een jaar oude Audi A4 van het Audi Sport Team Rosberg de snelste tijd (42.589 seconden). Tom Kristensen was tweede snelste voor Martin Tomczyk. Mika Häkkinen was de best geklasseerde Mercedes-rijder op de vierde plaats.

Tekst: René de Boer

Naast de al genoemde drie rijders reden ook Mattias Ekström als vijfde, Heinz-Harald Frentzen als zesde, Pierre Kaffer als zevende en Timo Scheider als tiende voor Audi in de top tien.

Jeroen Bleekemolen reed de zeventiende tijd en was daarmee de op één na snelste rijder met een twee jaar oude auto. Hij moest alleen Susie Stoddart voor zich dulden, die het op haar thuiscircuit zichtbaar goed naar haar zin heeft. Het verschil tussen Stoddart en Bleekemolen was slechts 0,074 seconden.

Evenals gisteren tijdens de beide testsessies lagen de tijden van de 20 DTM-coureurs enorm dicht bij elkaar, wat natuurlijk logisch is met een circuitlengte van slechts 1,929 kilometer. De eerste achttien rijders zaten binnen een seconde, alleen Stefan Mücke (43,996) viel met een achterstand van 1,4 seconden een beetje uit de toon.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet