Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formula E: Audi Sport ABT naar Formule E! Audi wil serie met coureurs ondersteunen

Hans Jürgen Abt heeft vandaag een overeenkomst met het FIA Formule E kampioenschap gesloten en zal als zevende team onder de benaming Audi Sport ABT Formula E Team hieraan gaan deelnemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formula E

2. Audi Sport ABT Formula E Team - Car livery
Bekende kleuren in de Formule E.

Audi Sport ABT naar Formule E
Hans Jürgen Abt tekende vandaag een overeenkomst met de organisatie van het Fia Formule E Kampioenschap en zal als zevende team hieraan gaan deelnemen.

Hans Jürgen Abt: "Wij zijn er trots op dat wij in dit nieuwe kampioenschap ons debuut kunnen maken. Deelname aan het FIA Formule E kampioenschap betekent een geheel nieuw hoofdstuk in onze 60-jarige autosportgeschiedenis.Als bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van vernieuwde aandrijvingen en elektrische mobiliteit zijn wij overtuigd van het concept. Het is innovatief, levert autosport op het hoogste niveau en zorgt voor een grote show voor de fans waar ook ter wereld. Dit past precies bij ABT Sportsline."

Dr Wolfgang Ulrich van Audi: "Wij hebben dit project van de FIA met grote aandacht gevolgd en wij zijn verheugd dat ABT Sportsline als één van onze langdurige partners direct vanaf het begin hierbij betrokken zal zijn. Wij zullen voor dit team "duimen" en zullen hen met fabrieksrijders steunen mocht dit nodig zijn."

De overeenkomst tussen Hans Jürgen Abt en Alejandro Agag van Formule E Holdings werd vandaag in Kempten getekend en zal voor de definitieve goedkeuring aan de FIA voorgelegd worden. Op dit moment hebben de Indycar Teams van Andretti Autosport en Dragon getekend. Tevens tekende China Racing, Super Aguri, Drayson en e.dams recentelijk een overeenkomst met Formula E.

In de DTM behaalde Audi Team Abt vijf titels maar ook in langeafstandswedstrijden en GT races werden successen behaald. Het ABT Team startte haar succes in de BMW Formule Junior en F3. Ralf Schumacher reed aan het begin van zijn carrière eveneens bij ABT. "Wij zijn erop gebrand om zoals in het verleden nieuwe uitdagingen aan te gaan. Formule E is zonder twijfel één van de meest intensieve wat het voor ons alleen maar spannender maakt" verklaarde Hans Jürgen Abt.

Alejandro Agag: "Wij zijn verheugd dat we Audi Sport Abt als zevende en derde Europese team in het kampioenschap mogen verwelkomen. Formule E is een open kampioenschap en om één van de meest succesvolle Duitse teams met fabriekssteun binnen te halen is een fantastische aanwinst voor de serie. Ik denk dat de Duitse fans enorm verheugd zullen zijn omdat ze tijdens de thuisrace in Berlijn hun eigen team kunnen supporten."
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet