DTM

DTM: Verruilt Andy Priaulx de toerwagens voor de GTs?

2012 priaulx na de race bradshaw

Maakt DTM-coureur Andy Priaulx in 2014 de overstap naar de GT-racerij? Het Britse Autosport maakt vandaag melding dat Britse coureur volgend jaar volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid in de nieuwe TUDOR United SportsCar Championship zal gaan uitkomen voor BMW.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Willem J. Staat

Hoewel zowel BMW als Andy Priaulx de geruchten niet wilden bevestigen geven onze Britse collega's aan dat Priaulx na twee jaar DTM de overstap zou maken naar de Amerikaanse race klasse. Priaulx zou in de VS met de BMW Z4 GTE van BMW Team RLL gaan racen en komend weekeinde al bij de eerste officiële testdagen op Sebring in actie komen, samen met de reguliere coureurs Dirk Müller en John Edwards.

Mocht Priaulx de stap naar de VS maken dan levert dit mogelijk een kans op voor onze zuiderbuur Maxime Martin. De snelle Belgische coureur was dit jaar test- en reservecoureur voor BMW in de DTM en maakte vorig jaar bij zijn eerste test een uitstekende indruk. Een promotie naar een racezitje zou dan ook niet onverwacht zijn.

Het zal voorlopig nog even afwachten zijn want een woordvoerder van BMW liet Autosport weten dat zij niet op de geruchten in zouden gaan en niet voor de officiële bekendmaking begin december met de namen naar buiten zullen treden.

 

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet