Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Dunlop 12H ITALY-MUGELLO vindt plaats op 14 en 15 maart

Header 12H ITALY

Tijdens de 'Professional MotorSport World Expo' in Keulen presenteerde het Nederlandse bureau CREVENTIC zijn jongste aanvulling op de kalender van de 24H SERIES powered by Dunlop voor 2014. De eerste editie van de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO wordt op 14 en 15 maart gehouden op het circuit van Mugello, prachtig gelegen temidden van de heuvels van Toscane.

Tekst en foto: PR

"Italië staat niet alleen bekend om zijn uitstekende eten, maar ook om zijn lange traditie op het gebied van fraaie automobielen en autosport. Daarom stond een race in Italië als uitbreiding van ons programma al lange tijd op ons verlanglijstje", zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. "We zijn blij dat we nu de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO kunnen aankondigen. Met dit evenement is de kalender van onze 24H SERIES powerd by Dunlop, bestaande uit vijf races, nu compleet. Teams kunnen vanaf nu hun voorlopige inschrijvingen insturen."

Na de Dunlop 12 ZANDVOORT, aangekondigd in augustus van dit jaar en zeer positief ontvangen door teams, coureurs en fans, is de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO de tweede nieuwe aanwinst op de kalender van de 24H SERIES powered by Dunlop voor 2014. "Het evenement past mooi tussen de Dunlop 24H DUBAI en de Dunlop 12H ZANDVOORT. Met de datum medio maart is het een goede gelegenheid voor teams en rijders om de nodige kilometers onder wedstrijdomstandigheden te maken voordat het Europese raceseizoen losbarst. Bovendien heb ik nog nooit gehoord dat races in maart in Toscane moesten worden afgezegd vanwege de sneeuw", zegt Gerrie Willems.

Net zoals de andere races van de 24H SERIES powered by Dunlop staat deelname aan het evenement open voor GT's, toerwagens en 24H Specials, waarbij de klasse-indeling identiek is aan die bij de andere wedstrijden. Dunlop is de titelsponsor en de exclusieve bandenpartner van het evenement. Bijtanken tijdens de race gebeurt met behulp van de standaard benzinepompen op het circuit, wat betekent dat de teams niet hun eigen tankinstallaties behoeven mee te nemen.

Als promotor en organisator, in samenwerking met het DNRT, verwacht CREVENTIC een vergelijkbaar grote belangstelling voor de race in Italië als voor het evenement in Zandvoort. Gerrie Willems: "Net als in Zandvoort is het aantal startplaatsen beperkt, dus adviseren we teams nadrukkelijk om zo snel mogelijk hun inschrijving of in ieder geval hun voorlopige inschrijving in te sturen." Voortbouwend op de traditie van beroemde stratenraces, die al sinds de jaren twintig in Toscane werden gehouden, werd het 'Autodromo Internazionale del Mugello' als permanent circuit in 1974 geopend. Op het circuit vonden internationale races van de Formule 2 en 3, het FIA GT-kampioenschap en de DTM plaats. Sinds 1994 is Mugello jaarlijks de locatie van de Italiaanse motor-wegrace-Grand Prix. Met de prachtige stad Florence in de nabije omgeving is de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO perfect geschikt voor een korte vakantie in maart. Toscane is vanuit midden-Europa perfect bereikbaar per auto, maar er zijn ook uitstekende vliegverbindingen tegen aantrekkelijke prijzen vanaf tal van luchthavens naar Florence en terug.

De kalender van de 24H SERIES powered by Dunlop 2014 is als volgt:

9-11 januari: Dunlop 24H DUBAI, Dubai Autodrome, UAE
14-15 maart: Dunlop 12H ITALY-MUGELLO, Autodromo Internazionale del Mugello, ITA
30-31 mei Dunlop 12H ZANDVOORT, Circuit Park Zandvoort, NED
5-7 september: 24H BARCELONA, Circuit de Barcelona-Catalunya, SPA
3-4 oktober: Dunlop 12H HUNGARY, Hungaroring, HUN

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet