Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Flying Lizard met Audi R8 LMS GTD in TUDOR United Sports Car Championship

Het team van Flying Lizard dat jarenlang het uithangbord voor Porsche USA op de Amerikaanse circuits was, stapt in 2014 over naar Audi. Het team van Flying Lizard zal zich in de nieuwe GTD klasse inschrijven

Tekst Willem J. Staat
Foto Audi Sport

2013 Audi GTD
Audi testte onlangs de GTD versie van de R8 LMS op Daytona. Het team van
Flying Lizard stapt na al die Porsche jaren over naar Audi.

Flying Lizard met Audi in Tudor United Sportscar Kampioenschap
Het Flying Lizard Team dat jarenlang het uithangbord voor Porsche USA op de Amerikaanse circuits was, stapt in 2014 over naar Audi. Het team heeft inmiddels twee R8 LMS exemplaren besteld. Romolo Liebchen van Audi Sport Customer Racing verklaarde dat er meerdere teams zullen volgen.
Audi Sport begon in 2009 met het z.g. Customer Sport programma en begin dit jaar werd zelfs de 100e R8 LMS afgeleverd. Inmiddels staan er al tientallen kampioenschappen op de CV van de R8 LMS. Dit jaar won de R8LMS Ultra in België, Duitsland, Portugal en Zweden, maar ook in de FIA GT, GT Sprint Series werden overwinningen behaald.

In de VLN was de R8 LMS Ultra de met vier overwinningen de meest succesvolle auto van dit seizoen. Bij het Amerikaanse debuut op Daytona eerder dit jaar behaalde Audi direct een klasse-overwinning.

Het United Sportscar Championship start tijdens het weekend van 25/26 januari in Daytona. De Audi R8 LMS zal door Flying Lizard in de nieuwe standaard GTD(GT Daytona) klasse ingezet worden. In de GTD klasse vind je ruim 50% standaardonderdelen van de R8 LMS terug. De R8 LMS is met een 5.2L V10 FSI motor uitgerust en behoeft pas na 20.000 km. gereviseerd te worden. De GTD variant van de R8 LMS verschilt slechts in details van de R8 LMS Ultra. Het testprogramma met Flying Lizard begint medio november op Daytona en Sebring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet