Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Sport Kort: Vierde toerwagentitel voor Mattias Rossi/Holzheimer uit gevarenzone.

De 29-jarige Mattias Rossi won afgelopen weekend op San Martin voor de vierde maal het prestigieuze Argentijnse Super TC2000 kampioenschap met Toyota.

Tekst Willem J. Staat
Foto's TC2000/Holden Motorsport

2013 STC 2000 Rossi 1
Mattias Rossi is één van de beste toerwagenracers in Argentinië. Met vier titels in de Super TC 2000 zouden we die man graag in Europa willen zien racen.

Vierde toerwagentitel voor Mattias Rossi
De 29-jarige Mattias Rossi won afgelopen weekend op San Martin voor de vierde maal het Argentijnse Super TC2000 kampioenschap. Rossi werd voor de tweede maal met Toyota kampioen. Voor Toyota betekende het alweer de derde titel. In 2002 won het merk met oud Marlboro Masters winnaar Norberto Fontana de allereerste titel. Rossi's titelrivaal Leonel Pernia eindigde in zijn Renault als vierde, maar dat was onvoldoende om de titel veilig te stellen. Negen ronden voor het einde viel Rossi's Toyota echter met een technisch probleem stil op de baan. Het betekende tevens dat Rossi voor de vierde maal Argentijns kampioen was. 38 punten verschil vielen voor Pernia niet meer te overbruggen. De wedstrijd werd gewonnen door Agustin Canapino met Chevrolet. Pernia's teamgenoot Emiliano Spataro eindigde als tweede. Door insiders wordt Rossi als één van de grotere Argentijnse toptoerwagentalenten beschouwd. En die zouden we graag een keer in Europa willen zien racen.

2013 GRM Holden
Bij Fujitsu ziet men de Australian Footbal League beter zitten.

Fujitsu trekt de stekker eruit.
Het team van Gary Rogers Motorsport dat volgend jaar naar Volvo overstapt, verliest haar hoofdsponsor Fujitsu definitief. Begin 2010 tekende Gary Rogers een tweejarig contract met de technologiereus. Vervolgens werd begin vorig jaar het contract nogmaals met twee jaar verlengd maar loopt nu ten einde. Fujitsu stapt over naar de Australische voetbalsport. Een harde klap voor het team dat volgend seizoen twee Volvo's voor Alexandre Premat en de jonge Scot McLaughlin gaat inzetten.

Will Holzheimer uit de gevarenzone
Will Holzheimer, de bestuurder van de Porsche 911 GT3, waarin Sean Edwards het leven liet, is uit zijn kunstmatige coma ontwaakt. Holzheimer mocht inmiddels de intensive care verlaten maar zijn genezingsproces zal lange tijd vergen. Holzheimer heeft de afgelopen weken verschillende operaties aan diverse breuken en aan zijn gezicht moeten ondergaan. Holzheimer zal echter nog lange tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen en zal voorlopig zeker niet mobiel zijn. Vader David Holzheimer verklaarde dat er nu gewerkt gaat worden aan het herstelproces van orthopedische en weefselverwondingen. Zorgen zijn er wel over het neurologische herstel. Dit proces wordt nauwlettend in de gaten gehouden. David Holzheimer verklaarde nog steeds met zijn gedachten bij de familie Edwards te zijn. De begrafenis van Sean Edwards vindt vandaag in Londen plaats.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet