Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Baron en Rizzuto Wereldkampioenen tijdens Massa Feestje op Finali Mondiali

Giosue Rizzuto en Philipp Baron zijn de nieuwe Ferrari Challenge Wereldkampioenen. Tijdens de verregende Ferrari Mondiali op Mugello behaalden zij de wereldtitel in de Coppa Shell en Trofeo Pirelli. Tijdens de Finali Mondiali werd door Ferrari ook officieel afscheid genomen van Felipe Massa.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Ferrari

2013 Felipe Massa Finali Mondiali
Felipe Massa nam in Mugello offcieel afscheid tijdens de Finali Mondiali van de Challenge races. Hij solliciteerde openlijk naar een DTM zitje.

Baron en Rizzuto wereldkampioenen tijdens Massa Feestje op Finali Mondiali
Tijdens Finali Mondiali werd bij Ferrari officieel afscheid genomen van Felipe Massa die jarenlang in de Formule 1 voor het team uitkwam. Massa verklaarde dat Ferrari altijd in zijn hart zal blijven maar solliciteerde tevens openlijk naar een DTM of Braziliaans Stockcar zitje. Dat zag de Braziliaan voor zijn toekomst wel zitten.

Ferrari verdeelt Europese en Wereldtitels
In de Coppa Shell was er op een drijfnet Mugello enorm veel spektakel. Giosue Rizzotto snoepte in de allerlaatste ronde de zege van David Costner af. Zaterdag wist Costner al de Europese Trofeo Pirelli op zijn naam te schrijven. Maar op het kletsnatte Mugello ging Rizzotto met een manoeuvre die overigens net op het randje was aan zijn tegenstander voorbij. Een dubbele titel zat er voor Costner echter niet in. De Trofeo Pirelli leverde voor de Oostenrijker Philipp Baron een Ferrari Challenge wereldtitel op. Baron nam na de verplichte pitstops de leiding en stond die niet meer af. Daniel Mancinelli eindigde als tweede gevolgd door Gai en Chukanov.

2013 Ferrari Finali Mondiali
De Europese en Wereldtitels van de Ferrari Challenge werden afgelopen weekend op Mugello verdeeld.

 De Oekraïner Chukanov schreef afgelopen zaterdag tevens de Europese Trofeo titel op zijn naam. Chukanov leek op een gemakkelijke overwinning af te stormen maar een safetycar-interventie op vier minuten voor het einde zorgde voor een chaotisch wedstrijdeinde. Bij de herstart deed de Oekraïner het rustig aan maar was direct in een incident met Mancinelli verwikkeld. Chukanov verdween in de grindbak en Mancinelli viel naar de zesde plek terug. De sportcommissarissen legden Mancinelli een "drive-through" op waardoor hij naar de dertiende plek terugviel. Daardoor won Chukanov alsnog de Europese Trofeo Pirelli titel. De wedstrijd leverde eveneens een overwinning op voor de Oostenrijker Philipp Baron.

Meer dan 15.000 Ferrari fans woonden de Finali Mondiali op Mugello bij. Tijdens de Finali Mondiali kwamen naast de Challenge races ook de F1 Clienti bolides in actie. Tevens draaiden de XX laboratorium auto's van Ferrari op Mugello voor het eerst in het openbaar hun rondjes.

2013 Felipe Massa Mondiali 2
De laatste Ferrari optredens voor Massa zijn begonnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet