Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Dunlop 24H Dubai 2014: de voorpret neemt toe

Paddock

Over iets meer dan twee maanden komen tal van internationale raceteams en coureurs bijeen op het Dubai Autodrome voor de negende aflevering van de Dunlop 24H DUBAI (9 t/m 11 januari 2014). De voorpret voor de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar voor GT's, toerwagens en 24H Specials neemt toe: later deze maand gaan 70 vrachtcontainers van elk 40 voet met auto's en materiaal al op weg naar Dubai vanuit de haven van Rotterdam en diverse andere havens over de hele wereld.

Tekst en foto's: PR

"Wanneer we met teamleden en coureurs spreken, zeggen ze allemaal hoezeer ze naar de race uitkijken, en dat geldt voor ons natuurlijk ook", zegt Gerrie Willems van het Nederlandse bureau CREVENTIC, samen met het DNRT promotor en organisator van de Dunlop 24H DUBAI. De Dunlop 24H DUBAI vormt tevens de opening van de 24H SERIES powered by Dunlop 2014.

Mecedes SLS AMG 2

De inschrijflijst van het evenement ziet er ronduit indrukwekkend uit. Met Abu Dhabi by Black Falcon, dat twee Mercedes-Benz SLS AMG GT3's inzet, en het Saudi Falcons Team Schubert, dat twee BMW Z4 GT3's inzet, staan er oud-winnaars van de race aan de start, maar er zijn ook tal van andere teams in de klasse A6/GT3 met zo uiteenlopende auto's als de Porsche 997 GT3 R, Ferrari 458 Italia GT3, Aston Martin Vantage GT3, Lamborghini Gallardo GT3, Dodge Viper, McLaren MP4-12C GT3 en de lang verwachte nieuwe Bentley Continental GT3. Onder de rijders zijn vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider, Le Mans-winnaar Guy Smith, wereldkampioen toerwagens Rob Huff en tweevoudig Porsche Supercup-winnaar, ALMS-klassekampioen en Le Mans-klassewinnaar Jeroen Bleekemolen. De klassen SP2 en SP3 bieden ook volop variatie, van silhouet-auto's als de Renault Mégane Trophy en GC Automobile tot aan sportwagens als Saker en Ginetta.

Driverchange

In de toerwagenklassen zijn merken als BMW, SEAT, Volkswagen, Opel, Renault, Mini, Honda en Suzuki vertegenwoordigd. "We hebben in de 'balance of performance'-regeling en in enkele technische aspecten een paar kleine wijzigingen aangebracht om te garanderen dat iedereen in elke klasse van sportieve competitie kan genieten", verklaart Gerrie Willems. De gedetailleerde reglementen zijn te vinden op de websites van het evenement onder www.24hdubai.com en www.24hseries.com.

Containers

Over drie weken gaan in totaal 70 vrachtcontainers van elk 40 voet op weg naar Dubai. Vanuit de haven van Rotterdam worden er 40 containers met auto's en materiaal van de diverse teams naar Dubai verscheept, terwijl er nog eens 15 containers vanuit andere havens over de hele wereld worden verzonden. Daarnaast brengt Dunlop als de titelsponsor en exclusieve bandenpartner van het evenement 15 containers naar Dubai om ter plekke de gebruikelijke service van topniveau aan de teams te kunnen bieden.

Race

Er wordt ook gezorgd voor uitgebreide berichtgeving in de media. Opnieuw doet Radio Show Limited, met de experts van Radio Le Mans, verslag van het evenement, terwijl Quattro Media wederom televisiebeelden produceert voor de live-verslaggeving via Motors TV en diverse andere kanalen. Gedurende de volledige race is er ook een livestream beschikbaar via de websites van het evenement, www.24hdubai.com en www.24hseries.com.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet