Clio Cup

Clio Cup Benelux 2014: Testdagen op 12 en 18 november in Mettet en Zandvoort

480 stuur

De Clio Cup Benelux 2014... is al van start gegaan. De gloednieuwe competitie is begin oktober op Circuit Zolder aan de pers voorgesteld en ondertussen is er achter de schermen heel wat werk geleverd. Samen met Renault België-Luxemburg en Renault Nederland volgen in november twee testdagen van de nieuwe Renault Clio 4, één op 12 november in Mettet, een tweede op 18 november op het Circuit van Zandvoort. Ondertussen zijn er ook al goed 10 nieuwe wagens besteld en groeit de interesse uit Nederland en België dag na dag.

Tekst en foto: PR

Organisator MDH is dagdagelijks met de Clio Cup Benelux 2014 bezig en het minste wat kan gezegd worden, is dat de merkencompetitie in de Benelux leeft en de mensen aanspreekt.

Coördinator Joost Custers geeft een stand van zaken:
"Van af het begin hebben we heel wat vragen gekregen en al snel bleek dat de huidige deelnemers aan de Nederlandse Clio Cup, die als het ware overgaat in de Clio Cup Benelux 2014, vrijwel allemaal de intentie hebben om door te gaan, of met de nieuwe wagen of met de Clio generatie 3. Bovendien zijn er uit Nederland al een aantal bevestigingen van nieuwe deelnemers, met uiteraard de nieuwe wagen. Tevens merken we dat ook in België de vraag groeit, zowel van oud-deelnemers als van jong talent. Hetzelfde geldt van de kant van de teams, met structuren die in België vaste klant waren, evenals nieuwe formaties die mee willen instappen."

Die interesse zette de promotoren aan om een dubbele testdag voor potentiële teams en rijders op poten te zetten, één in België op de omloop van Mettet op dinsdag 12 november en één op Zandvoort, op maandag 18 november.

"De bedoeling is om de rijders en teams te laten kennis maken met de nieuwe Clio Cup en met het team van MDH uiteraard. Zo kan iedereen zich een beeld vormen van de wagen en van de mensen achter de Clio Cup Benelux 2014. Uiteraard is er ruimte tot vragen. Op die basis kunnen we dan nauw samenwerken om in april 2014 het seizoen op een schitterende manier in te zetten! Wij zullen u dan ook regelmatig op de hoogte houden."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet