Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Koreaans merk voert serieuze onderhandelingen. Hyundai in 2015 naar V8 Supercars?

Uit betrouwbare bron vernam autosport.nl dat de Koreaanse fabrikant Hyundai met de V8 Supercar-organisatie serieuze onderhandelingen voert. Het merk gaat mogelijk in 2015 zijn debuut in de V8 Supercars maken!

Tekst en Foto Willem J. Staat

2013 Hyundai VLN V8
In de VLN is Hyundai in Duitsland met beperkte importeurssteun actief. Wel draagt het merk de autosport een warm hart toe.

Hyundai naar V8 Supercars in 2015?

Uit betrouwbare bron vernam autosport.nl dat de Koreaanse fabrikant Hyundai mogelijk in 2015 aan het populaire V8 Supercar-kampioenschap gaat deelnemen. Op dit moment zou het merk serieuze onderhandelingen voeren. Met de komst van de achterwielaangedreven Genesis beschikt men bij Hyundai over het ideale pakket. De auto is voorzien van een 5L V8 motor. En een bestaand concept is uitstekend geschikt om aan het V8 Supercarkampioenschap deel te nemen.

Het marketingconcept van Hyundai Australië wordt momenteel opnieuw geanalyseerd en een eventuele deelname aan één van de populairste toerwagenkampioenschappen ter wereld wordt serieus overwogen. Zeker omdat Hyundai in september qua verkopen het derde best verkopende merk was!

In het verleden werd Hyundai al eerder met SBR Racing in verband gebracht, maar dat ging toen een fusie aan met Erebus Racing van Betty Klimenko. Toen verklaarde het merk geen aspiraties te hebben om aan het kampioenschap deel te nemen. Ook bij Hyundai is men de bedrijfsstructuur aan het veranderen. Men heeft een Performance afdeling opgezet die overeenkomt met die van Nissan's Nismo Sportafdeling. Het WRC programma met de i20 in 2014 is daar al een voorbeeld van.

V8 Supercars heeft eigenlijk ook een z.g. "manufacturers cap" ingesteld. Men wil niet meer dan vijf deelnemende fabrikanten hebben. Dit om een BTCC/STW leegloop van fabrikanten uit eind negentiger jaren te voorkomen. Zeker omdat men over vijf globale spelers beschikt.

Na 2014 is het nog steeds niet zeker of Ford in Australië doorgaat. Daar bestaan ondanks toezeggingen uit Dearborn nog steeds veel vraagtekens over. En ook het voortbestaan van Holden wordt bedreigd.

Tekno Autosports, Brad Jones Racing(Holden) en Dick Johnson Racing(DJR-Ford) beschikken niet over fabrieks gebonden contracten en zijn voor Hyundai zeer interessante partijen. Als Hyundai daadwerkelijk instapt, zal dit nog voor het eind van 2013 bekend worden gemaakt!

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet