Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Ganassi switcht in 2014 naar Ford power in United Sportscar

Voor het nieuwe 2014 United Sportscar Championship switcht het team van Chip Ganassi van BMW naar Ford Ecoboost power zo werd gisteren tijdens Sema Motor Show in Las Vegas bekend gemaakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Ford

2013 Ford Riley
Na Lexus Toyota en BMW wordt Ford de volgende motorenleverancier voor Chip Ganassi Racing with Felix Sebates in de sportscars.

Ganassi switcht naar Ford Ecoboost Power
Het team van Chip Ganassi switcht in 2014 van BMW naar Ford Ecoboost Power zo werd gisteren tijdens de Speciality Equipment Market Assocation (SEMA) show in Las Vegas bekend gemaakt.

In 2014 zal het team van Chip Ganassi Racing with Felix Sabates gebruik gaan maken van de 3.5L V6 Ecoboost motor. De nieuwe combinatie zal voor het eerst in actie komen tijdens de 24U van Daytona eind januari.

Ford Racing directeur Jamie Allison: ''70% van de Ford Ecoboost motor kun je terugvinden in de Ford Taurus die door de consument gekocht wordt. Dit is natuurlijk Ford technologie op zijn best, directe injectie, turbochargers en hoge efficiency. Er is natuurlijk geen betere plek om dit te ontwikkelen dan in de sportscarwedstrijden"

Het team van Chip Ganassi heeft in de GrandAm zeven kampioenschappen en 27 overwinningen behaald. Voor Scott Pruett is de cirkel eigenlijk rond. In 1985 begon hij zijn carrière als Ford-fabriekscoureur in de toenmalige TransAm-series. Vervolgens stapte hij met Ford over naar de Indycars waar hij met Ford Power twee overwinningen behaalde. Ook kwam Pruett één volledig NASCAR seizoen met een Ford Taurus uit.

Scott Pruett: "De perfecte manier om met Ford mijn carrière te beëindigen. Om eerlijk te zijn zou er zonder Ford geen Scott Pruett geweest zijn. Zij gaven mij in 1983 de kans om met de voorwielaangedreven Ford Mustang GTP kennis te maken. Terwijl niemand in 1985 en 1986 mij een kans gaf deed men het toen wel bij Ford."

Chip Ganassi: "Wij zijn erg verheugd dat wij voor ons sportscarprogramma naar Ford kunnen overstappen. De laatste 10 jaar hebben wij natuurlijk in GrandAm enorm veel succes gekend. Aan de vooravond van het nieuwe United Sportscar Championship zijn wij ervan overtuigd dat Ford Ecoboost Power een nieuw sleutelingrediënt gaat worden in ons sportscarhoofdstuk. Voor de 24U van Daytona kan ik dan ook nauwelijks wachten."
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet