Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Fiscale problemen voor Montoya. Amerikaanse belastingdienst wil 2.7 miljoen dollar!

Evenals zijn toekomstige Penske teamgenoot Helio Castroneves in het verleden, valt Juan Pablo Montoya nu ook ten prooi aan de Amerikaanse Belastingwetgeving. De Amerikaanse Belastingdienst wil met de Colombiaan graag 2,7 miljoen dollar afrekenen. Ook kan Montoya eventueel een fikse boete tegemoet zien!

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

2013 Montoya Problemen

Behalve de Indycar-switch naar Penske heeft Montoya binnenkort voor de camera's waarschijnlijk heel wat meer uit te leggen....

Fiscale problemen voor Montoya. Belastingdienst wil 2.7 miljoen dollar
De Amerikaanse belastingdienst beschuldigt Montoya ervan dat zijn inkomsten tussen 2006 en 2008 veel hoger waren dan de Colombiaan(nu Amerikaan, want hij heeft inmiddels die nationaliteit). Toen Montoya in 2007 vanuit Monaco naar de VS verhuisde heeft Montoya in samenspraak met zijn advocaten en adviseurs meerdere transacties uitgevoerd tussen diens maatschappijen op de Bahamas en Delaware in de VS. Delaware is voor velen een populaire bestemming omdat het intellectueel eigendom zoals Montoya's Monty's Motorsport LLC niet belast.

De belastingdienst ziet de aftrekposten die Montoya bij de aankoop van zijn bedrijf op de Bahamas als bedrog omdat er een groot bedrag aan belastingen ontdoken zou zijn. Interessant is dat de aanklacht en de beschuldigingen vooral betrekkingen hebben op de periode dat Montoya nog niet in de VS gevestigd was.

Zijn toekomstige Penske-teamgenoot Helio Castroneves liep in 2009 tegen dezelfde problemen aan. Er dreigde voor hem en zijn zus toen een jarenlange celstraf. Kort voor de Indy 500 werd de Braziliaan van alle blaam gezuiverd. Montoya loopt nu dus tegen dezelfde problemen aan. De advocaten van Team Penske kunnen nog voordat hij één meter gereden heeft waarschijnlijk al direct aan het werk. Zij hebben enkele jaren geleden met Helio Castroneves de nodige ervaringen opgedaan.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet