Diversen

NK Formule Renault : Junior Strous maakt zijn plannen duidelijk (Lang)

 _____________

Junior Strous heeft de eerste stap in de goede richting gezet bij het verdedigen van zijn titel. De Formule Renault kampioen van 2004 trotseerde de lastige weersomstandigheden op Circuit Park Zandvoort en kwam in de dikke mist als eerste over de finish, gevolgd door Helmert Jan van der Slik en Renger van der Zande. Ricardo van der Ende reed al eerder spectaculaire races die hem succes opleverden en ook afgelopen maandag wist hij weer alle ogen op zich gericht. Helaas leverde hem dat niet de gewenste resultaten op. Hij werd vijfde.


Tekst: Laura Postma
Fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


Binnen de Renault Sport-organisatie is er in de winter het één en ander gebeurd en dat heeft ook duidelijk gevolgen gehad voor de Formule Renault. De Renault-organisatie had graag de nieuw opgezette Renault World Series naar Nederland willen halen. Helaas ging dat feestje niet door, met name vanwege de beperkte geluidsdagen in Zandvoort. Renault Sport Nederland besloot daarop zich te richten op de toekomst en de stekker uit de Clio Renault Sport Cup te halen. Alleen de Formule Renault bleef over.
Ook op het personele vlak zijn mutaties doorgevoerd, zo is het gezicht van Renault op de circuits Ron Boon niet meer in functie. De rol van Renault, de laatste jaren eigenlijk op de Nederlandse circuits verworden tot ‘hét autosportmerk’ is in deze nieuwe opzet wel heel sterk afgeslankt. Met slechts een kwalificatietraining van twintig minuten en één race van twaalf rondjes, mag de Formule Renault daarom rustig wat magertjes genoemd worden. Tot aan de Pinksterraces zullen er geen dubbele races meer verreden worden, wat er daarna gebeurd is nog even afwachten.

 renger
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet