WTCC

WTCC: Rob Huff rijdt de komende twee jaar voor Lada

131103 WTCC Lada Huff
Rob Huff (r.) en teambaas Viktor Sjapovalov gaan voor de komende twee jaar een samenwerking aan

Uittredend wereldkampioen Rob Huff rijdt volgend jaar in het WTCC voor Lada. Dat maakte de Brit tijdens de live-uitzending via Eurosport van de WTCC-race in Sjanghai bekend. Huff bestuurt volgend jaar één van de drie ge-update Lada Granta's die het fabrieksteam onder leiding van Viktor Sjapovalov voor het WTCC ontwikkelt. De huidige twee Lada-coureurs, James Thompson en Mikhail Kozlovskiy, behouden hun positie. Voor 2015 wil Lada een geheel nieuwe wedstrijdauto ontwikkelen, zo werd aangekondigd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Zoals bekend verkeerde Huff na het winnen van de wereldtitel van vorig jaar lange tijd in onzekerheid over zijn plaats in het WTCC. Pas na lange tijd vond hij mede op initiatief van seriepromotor Marciello Lotti onderdak bij het Duitse Allinkl.com-team van René Münnich, dat op privébasis een drietal SEATs inzet. Bij gebrek aan nieuwe auto's voor volgend jaar ontbreekt het Duitse team in 2014 echter naar alle waarschijnlijkheid in het WTCC, waarop Huff opnieuw in de kou leek komen te staan. Nu echter is hij voor de komende twee seizoenen onder de pannen bij Lada. Huff spreekt van "een eer om met zo'n ambitieuze en hard werkende groep mensen te kunnen samenwerken." De Brit kijkt ook uit naar de samenwerking met James Thompson, voor wie hij naar eigen zeggen "heel veel respect" heeft. Teambaas Viktor Sjapovalov heeft op zijn beurt alle vertrouwen in zijn Britse rijdersduo, dat hij als "een van de sterkste combinaties" in het kampioenschap beschouwt. "What if...", denk je dan onwikkelkeurig als Nederlander bij het horen van dit nieuws, met de gedachte in het achterhoofd dat ook Jaap van Lagen ooit voor Lada reed. Maar ja, dat geldt in de autosport nu eenmaal niet.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet