Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formula E: Ook Super Aguri naar FIA Formule E

De Japanse racelegende Aguri Suzuki heeft vandaag eveneens een contract met Formula E Holdings getekend om aan het nieuwe FIA Formule E kampioenschap te gaan deelnemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

1. Aguri Suzuki left with Alejandro Agag

Super Aguri keert in de FIA Formule E-series terug.

Ook Super Aguri naar FIA Formule E
Aguri Suzuki heeft eveneens met het FIA Formule E kampioenschap een overeenkomst getekend. Daarmee is Super Aguri het tweede Aziatische team dat aan het gloednieuwe kampioenschap zal gaan deelnemen. Als teameigenaar en coureur beschikt Suzuki over een enorme ervaring. Tussen 1988 en 1995 nam hij zelf aan 88 Grand Prix wedstrijden deel. En tussen 2006/2008 beschikte Suzuki over zijn eigen Formule 1 team. Momenteel is Suzuki betrokken bij het Autobacs Racing Team Aguri(ARTA) dat in het Japanse GT Kampioenschap zowel binnen de GT500 als GT300 categorieën actief is.

Naast China Racing is Super Aguri het zesde van team genomineerde teams dat nog op goedkeuring van de World Motor Sport Council wacht om definitief te kunnen gaan deelnemen aan het Formule E Kampioenschap. Eerder tekenden Andretti Autosport, Dragon Racing, Drayson Racing en DAMS al een overeenkomst met de Formule E-organisatie.

Aguri Suzuki: "Vandaag begint er voor de naam van Aguri Suzuki een geheel nieuwe hoofdstuk en ik ben er trots op om Japan in het eerste Formule E kampioenschap te kunnen vertegenwoordigen."Zero-emissie" Racing is een progressief concept voor de autosportindustrie en na 40 jaar als coureur en teameigenaar actief geweest te zijn ben ik ervan overtuigd dat Formule E een grote toekomststap is.

Japan heeft altijd aan het hoofd gestaan van nieuwe technologische innovaties en dit kampioenschap zal ons in staat stellen om het elektrisch rijden in onze regio te verbeteren en te promoten. Maar ook op wereldwijde schaal. "

Mark Preston die destijds in de F1 als teammanager actief was keert opnieuw terug bij Super Aguri.

Mark Preston: "Het is natuurlijk fantastisch om in de Formule E terug te keren. Globale trends met betrekking tot verbindingen, collaboratieve consumptie, elektrificatie van aandrijvingen ondersteunt onze visie om mobiliteit naar een dienst om te zitten ipv.een product. In het bijzonder in de steden waar de races verreden zullen worden.

Alejandro Agag, de promotor van Formule E Holdings: "Ik ben erg verheugd dat ik Super Aguri nu ook bij het Formule E kampioenschap kan verwelkomen en dat wij een andere "high profile" naam op de grid hebben staan. Japan heeft een lange autosporttraditie en beschikt over de meeste prominente en grootste auto-industrie ter wereld. Het is voor ons een eer om over een Japans Team te beschikken. Wij hopen dat dit tot steun van meer fabrikanten zal leiden en zelfs tot een Formule E wedstrijd in de toekomst."

2.Super Aguri Kleurenschema
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet