Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: V8 Ford Focus voor 12U Bathurst. Queensland Raceway exit?

Zoals bekend wordt de productie van de Ford Falcon op termijn stilgezet. In de V8 Supercarwereld is al heel wat gespeculeerd over een opvolger. Zelfs de Mustang werd genoemd. Maar misschien neemt de 12U van Bathurst een voorschot op de toekomst in februari 2014. De fatale crash van Sean Edwards heeft mogelijk consequenties voor de V8 Supercarkalender. De kans is aanwezig dat het evenement van de kalender geschrapt gaat worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

Ford Focus
Een V8 Ford Focus gebaseerd op Zuid Afrikaans reglement. Een try-out van Ford via de achterdeur?

V8 Ford Focus voor 12U Bathurst
De productie van de Ford Falcon wordt op termijn stilgezet. In de V8 Supercarwereld is er al heel wat gespeculeerd over een opvolger. Misschien komt de oplossing wel tijdens de 12U van Bathurst in februari 2014. Het team van Pace Innovations zet maar liefst drie V8 Focus modellen in. Het model is gebaseerd op het Zuid Afrikaanse GTC concept. De Focus is uitgerust met een 5.0L Ford Coyote motor. Pace Innovations hoopt tijdens de Bathurst 12U een aantal jonge coureurs in te zetten. De roots van de V8 Supercartalenten Chaz Mostert, Scott Pye en Ash Walsh liggen eveneens bij dit team.

V8 Supercars niet meer naar Queensland Raceway?
De V8 Supercar-organisatie heeft nog geen besluit genomen of het kampioenschap in 2014 naar Queensland Raceway terugkeert. De fatale crash van Sean Edwards is in principe het hoofdmotief. Het circuit zal op termijn door het overkoepelende autosportorgaan CAMS aan een keuring onderworpen worden. Afhankelijk van die keuring zal er beslist worden of er aanpassingen voor de V8 Supercars plaats zullen vinden en of er al dan niet gereden wordt. Circuitdirecteur John Tetley, die slechts pachter is, heeft de afgelopen jaren uit eigen middelen al meer dan 1.6 miljoen Australische dollars aan de accommodatie gespendeerd. "Ik denk niet dat er veel pachters zo gek zijn die dit doen" aldus Tetley.

Sean's zussen Natasha en Jade bezochten vorige week de onheilsplek waar hun broer het leven verloor. Na de Gold Coast 600 bracht Jeroen Bleekemolen eveneens een bezoek aan het circuit dat Sean Edwards het leven kostte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet