Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: MaX5 Coureurs doen mee aan 25 uur Thunderhill

480 mazda

Dit najaar bundelen drie coureurs uit het MaX5 Racing kampioenschap hun krachten voor een geweldig endurance-avontuur in Amerika. Zij zullen als eerste volledig Nederlands rijdersteam deelnemen aan de 25 uursrace van Thunderhill in Willows, Californië.

Tekst en foto: PR

Mick Hoogwerf, David Koh en Bart Wubben zijn al enkele jaren bekende gezichten in de Mazda MaX5 Cup. Omdat deze races plaatsvinden onder de vlag van de DNRT (Dutch National Racing Team) en de auto in Amerika gehuurd wordt, was een gezamenlijke teamnaam voor het avontuur snel gevonden. Het Dutch American Racing Team, kortom DART.

240 logo mazda americaOp 7 en 8 december zal het DART deel nemen aan de 25 uurs endurancerace ten noorden van San Francisco, georganiseerd door de National Autosport Association (NASA). Dit is de langste endurancerace die in Amerika georganiseerd wordt. Zowel amateurteams als professionals strijden er voor de eind- en klasse-overwinning. Net als in het MaX5 kampioenschap zal het DART ook tijdens deze race deelnemen met een Mazda MX-5. Behalve dat deze wagen geprepareerd is in Amerika en speciaal is afgesteld om de zware race te overleven zijn er nog twee significante verschillen met de Nederlandse cupauto's. Er wordt gereden met een 1.8 motor en deze racer heeft een dak.

De auto wordt ingezet in samenwerking met het Amerikaanse Spare Parts Racing onder startnummer 36. De inschrijving is inmiddels in volle gang en met naar verwachting zo'n 75 deelnemende teams, verspreid over een zestal klassen, belooft het een prachtig evenement te worden. Het DART zal uitkomen in de zeer competitieve E3 klasse, waarin traditioneel de meeste deelnemers van start gaan op het 4,83 kilometer lange circuit.

Met alweer de elfde editie groeit de populariteit van deze 25 uurs endurancerace steeds meer buiten de landsgrenzen. Rijders komen van uit de hele wereld om het speciale gevoel van meer dan een etmaal racen mee te maken. De 24 uur van Le Mans, Spa en de Nürburgring hebben allemaal hun eigen unieke karakter en ook Thunderhill is hard op weg om zijn eigen status te verwerven.

Door de diverse klassen en variatie aan wagens maken veel teams aan het eind van de race kans op de overwinning. In 2008 won een Mazda MX5 het overall klassement, ondanks dat de concurrentie met sneller materiaal aan de start verscheen. In 2013 staan er onder andere de Mercedes SLS AMG GT3, Porsche GT3 Cup, Audi R8- LMS, Mazda 6 Diesel en diverse andere zware kanonnen aan de start.

Voor meer informatie over dit spannende avontuur, eventuele ondersteuning van het team, het goede doel waaraan zij zich verbonden hebben en de actuele informatie tijdens de race bezoek: www.dutchamericanracingteam.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet