Formula E

Formula E: Alain Prost en DAMS samen in FIA Formula E

Ook Alain Prost gaat elektrisch. Viervoudig F1 wereldkampioen Alain Prost heeft samen met DAMS oprichter Jean Paul Driot Team e.dams gevormd. Het team zal in 2014 aan het nieuwe FIA Formule E kampioenschap deelnemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule E

Team e.dams
Wederom een major coupe voor het nieuwe FIA Formule E Kampioenschap. Men heeft e.dams met Alain Prost binnengehaald.

Alain Prost en DAMS samen in FIA Formule E
Het nieuwe team werd vandaag in L'Atelier Renault op de Champs Elysees te Parijs gepresenteerd en werd door bijgewoond door Formula E Holdings CEO Alejandro Agag, FIA President Jean Todt, Jean Paul Driot en Alain Prost.
e.dams is het vijfde team dat een overeenkomst met Formula E Holdings getekend heeft. Het nieuwe elektrische kampioenschap begint in september 2014 en bestaat uit 10 wedstrijden die in het hart van diverse wereldsteden verreden zullen worden.

Eerder tekende Andretti Racing, Drayson Racing en China Racing al een contract met Formula E Holdings.Het nieuwe e.dams team zal technisch en logistiek door DAMS ondersteund worden. Het team dat in de omgeving van Le Mans haar basis heeft beschikt over ruim 25 jaar ervaring en haalde drie F3000 titels, twee A1GP kampioenschappen, twee AutoGP en twee GP Asia titels binnen. Daarnaast behaalde men twee GP rijderstitels en een teamtitel. Het team breidde de afgelopen twee jaar haar activiteiten eveneens uit naar het WSR Formule Renault 3.5L kampioenschap. Vorig weekend won men de rijders- en teamtitel.

Alain Prost: "Ik ben erg verheugd dat ik van het Formule E avontuur deel kan uitmaken. Het is bijzonder motiverend om actief aan de ontwikkeling van deze nieuwe technologieën die 100% elektrisch zijn, deel te nemen. In 2014 zullen we een "move" richting duurzaam racen beleven zoals wij dit al andere kampioenschappen gezien hebben. Dit bewijst des te meer dat de autosport de maatstaf voor de toekomst is."

Jean Paul Driot: "Voor ons was het een duidelijke keus om van het FIA Formule E kampioenschap deel uit te maken, Als race-enthousiast was ik onmiddellijk overtuigd van dit nieuwe concept dat volledig uit elektrisch aangedreven eenzitters bestaat. Ik geloof dat dit aan de toekomst van de autosport vorm zal geven. Met de inbreng van nieuwe technologieën voor in de mooiste steden ter wereld voor een jong publiek ligt de weg vrij voor een nieuwe vorm van autosport die innovatief is en respect voor het milieu heeft. Ik ben trots op deze nieuwe uitdaging."

Alejandro Agag: "Het is een grote eer voor mij om Jean Paul en Alain Prost in het FIA kampioenschap te mogen verwelkomen. De komst van e.dams zal een grote impact op het kampioenschap hebben. Het is fantastisch dat deze hoog gerespecteerde personen hun betrokkenheid tonen m.b.t. schone energie en duurzame mobiliteit en met ons een elektrische toekomst zullen creëren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet