Supercar Challenge

Persbericht: Ardi van der Hoek bekroont eerste Ferrari-optreden met podium

avdh assen 7336

 

Ardi van der Hoek heeft bij zijn rentree in de Supercar Challenge meteen zijn klasse getoond. Na op TT Circuit Assen in de eerste race als vierde te zijn gefinisht, legde de snelste inwoner van 's-Gravendeel bij zijn debuut met de VeKa Racing Ferrari F430 GT2 in race twee beslag op de derde plaats en stond daarmee direct op het podium. "Het was een heel leuk weekend bij een mooi team en met een uitstekend resultaat", blikte de C1000-ondernemer tevreden terug.

Ardi van der Hoek kwam afgelopen weekend in actie op TT Circuit Assen waar met de Finaleraces de afsluitende wedstrijden van de Supercar Challenge op het programma stonden. Hoewel de C1000-ondernemer uit 's-Gravendeel in deze vooraanstaande raceklasse in het verleden al vele successen boekte en zelfs de titel op zijn naam schreef, was zijn rentree in Assen wel heel speciaal. In de Super GT Divisie, de hoogste klasse van de Supercar Challenge, kwam Van der Hoek uit in een Ferrari F430 GT2 en daarmee was het de eerste keer dat de snelste man van 's-Gravendeel in een auto van dit Italiaanse merk racete.

"Het voelde gelijk goed en eigenlijk vond ik de auto best wel makkelijk om mee te rijden. Daarbij is VeKa Racing een uiterst professioneel team, dat merk je aan alle details waarop wordt gelet. Het was ook lekker dat ik alleen op de auto reed, waardoor ik veel kilometers kon maken", aldus Van der Hoek over zijn eerste indrukken. In de kwalificatie zette de Ferrari-debutant vervolgens een zevende en achtste tijd op de klokken. "Op pure snelheid kom je met een Ferrari F430 GT2 pk's tekort ten opzichte van een Ferrari 458 GT2, McLaren of Corvette, maar het sterke punt is, dat de auto gedurende de wedstrijd heel constant blijft en daarvan moet je in deel twee van de race profiteren."

Dat Van der Hoek het bij het juiste eind had, bleek al snel, want na een fraaie inhaalrace legde de man uit s'-Gravendeel in de eerste race over zestig minuten, ondanks een spin in ronde één, beslag op plaats vier. "Ik zat in de eerste bocht aan de buitenkant al voor driekwart naast iemand. Hij zag me echter niet waardoor ik op het natte deel van de baan terechtkwam en spinde. Vanaf een 14de plek ben ik er vervolgens vol voor gegaan, al was ik zelf ook wel verrast door de vierde plaats. Maar al met al een mooi begin", aldus Van der Hoek over race één.

avdh assen 1821

Race twee verliep voor Van der Hoek dan weliswaar minder enerverend, maar met een derde plaats mocht hij bij zijn Ferrari-debuut wel op het podium plaatsnemen. "Na de start zat ik vast achter een Viper die ik maar niet kon inhalen. Na de verplichte pitstop bleven de rondetijden uitstekend, maar het gat naar de nummer twee was te groot om nog dicht te kunnen rijden. Maar met een derde plaats ben ik meer dan tevreden", blikte Van der Hoek terug op zijn mooie avontuur dat hem dus meteen op het podium deed belanden.

 

avdh assen 7582

De goede resultaten en het perfect georganiseerde VeKa Racing team waren niet de enige zaken die het weekend op TT Circuit Assen zo leuk maakten. Van der Hoek werd bij zijn races gadegeslagen door diverse genodigden en relaties en als klap op de vuurpijl mochten die ook nog meerijden met 'hun' coureur. "Op de zondagochtend zijn er bij de Supercar Challenge 'taxiritten' en het is fantastisch om te zien hoe iedereen daarvan geniet", aldus 'taxichauffeur' Van der Hoek die zijn gasten in de race-Ferrari F430 GT2 met het TT Circuit Assen kennis liet maken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet