DTM

DTM: Jeroen Bleekemolen blij weer terug te zijn

 Jeroen Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen in zijn nieuwe Futurecom-Audi-outfit

Volop activiteit vanmorgen in de pitbox van het Audi-klantenteam Futurecom TME op het circuit van Brands Hatch, waar komend weekeinde de vierde seizoensrace van de DTM 2006 wordt verreden. De pedalen en het stuurwiel moesten voor de nieuwe coureur Jeroen Bleekemolen op maat worden afgesteld, er moest een nieuw stoeltje worden geschuimd waarin de rijder optimaal zit en wat er verder nog allemaal bij komt kijken wanneer een coureur voor de eerste keer in een DTM-auto plaatsneemt.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Het was in het rennerskwartier van Brands Hatch voor Jeroen Bleekemolen een weerzien met tal van oude bekenden. Dit was immers de omgeving waarin hij in 2003 en 2004 thuis was, toen hij als fabrieksrijder bij Opel ook al tot de vaste acteurs in de DTM behoorden. "Het is super om iedereen weer te zien, ik ben blij om weer terug te zijn", aldus Bleekemolen, die meteen al de eerste fans op zich af zag komen met het verzoek om handtekeningen en gezamenlijke foto's.

 Jeroen handtekening


"Mag ik zo brutaal zijn om een handteking te vragen?", vroeg de dame van middelbare leeftijd. Een wens die Jeroen Bleekemolen natuurlijk graag vervulde. "Kijk, dat is nou zo mooi hier in Engeland", zegt hij. "Bij ons worden mensen kwaad als je als rijder geen pen of stift bij je hebt en ze worden ongeduldig als het naar hun zin te lang duurt. Hier komen ze beleefd naar je toe en wachten tot je tijd hebt."

Natuurlijk realiseert Bleekemolen zich terdege dat sommige mensen veel van hem verwachten. "Meer dan mijn best kan ik niet doen", zegt hij realistisch. "Ik ben niet alleen in het nadeel omdat ik pas na drie races instap, maar ook omdat alle anderen hier op dit circuit in het voorjaar al drie dagen getest hebben en dus al ruimschoots in de gelegenheid waren om een goede afstelling te vinden. Maar morgen staan er twee tests van elk anderhalf uur op het programma, waarin ik zoveel mogelijk wil rijden en aan de auto wil wennen. En dan zullen we zien hoe het weekeinde verder verloopt."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet