Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

ALMS: Overwinning voor Rebellion Racing in laatste ALMS race

480-rebellion-petit-pr

Rebellion Racing heeft de 16e editie van Petit Le Mans gewonnen. Neel Jani, Nick Heidfeld en Nicolas Prost waren met hun Lola B12/60 – Toyota het sterkste en wisten uiteindelijk met overmacht de laatste American Le Mans Series (ALMS) race ooit op hun naam te schrijven. Voor Jani en Prost was het de tweede keer dat ze Petit Le Mans als winnaars afsloten.


Tekst: Marcel ten Caat (@dsceuroeditor)
Foto: PR

Weinig strijd in LMP1 - Rebellion Racing wint laatste ALMS race
Het was Rebellion Racing dit jaar in de ALMS nog niet gelukt om een pole om te zetten in een overwinning en in eerste instantie leek het er ook nu niet in te zitten. Neel Jani raakte in het eerste uur de koploper in de LMPC titelstrijd en keerde met schade terug naar de pits. Vervolgens kreeg hij ook nog een straf wegens een 'avoidable contact' waardoor Muscle Milk Pickett Racing de leiding kon overnemen en een ronde voorsprong pakte.

Helaas voor Lucas Luhr, Romain Dumas en Klaus Graf viel hun HPD ARX-03c halverwege uit met een oververhitte motor. Door het wegvallen van de HPD wist Rebellion Racing weer aan kop te komen en de achtervolgende LMP2-auto's hadden geen schijn van kans. Na 1.000 mijl kwam de Neel Jani in zijn laatste race als Rebellion Racing coureur als eerste over de streep met een voorsprong van zes ronden op de HPD ARX-03b van Ryan Briscoe.

De tweede LMP1 aan de finish was de Dyson Racing Lola B12/60 Mazda van Chris McMurry, Tony Burgess en Chris Dyson. Het trio finishte als 11e algemeen, 20 ronden achter de winnaar. De DeltaWing haalde net als de Muscle Milk HPD de finish niet.

Scott Tucker wint weer Petit Le Mans en ALMS LMP2 titel
In de LMP2-klasse was er voor de vierde keer op rij een overwinning voor Scott Tucker. Net als in 2010, 2011 en 2012 sleepte de Amerikaanse coureur met zijn eigen Level 5 Motorsports team naast de overwinning op Road Atlanta ook de beide titels in de LMP2 binnen. Dit jaar reed Tucker met Ryan Briscoe en Marino Franchitti.

Vrijwel de gehele race was het stuivertje wisselen tussen de HPD's van Level 5 Motorsport en Extreme Speed Motorsports, maar uiteindelijk wist Ryan Briscoe zijn landgenoot David Brabham nipt voor te blijven. Het verschil tussen beide coureurs na 1.000 mijl was slechts 1,39 seconden. De tweede Level 5 Motorsports HPD finishte als derde, de tweede Extreme Speed Motorsports HPD viel vroegtijdig uit.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet