SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Dubbelslag voor Duivenvoorde en Morien (Lang)


ferries_geheim_330
Ferry Duivenvoorde verklapte al voor de race waar hij de prima wegligging van zijn Seat had afgekeken!

Voordeel
Ferry Duivenvoorde voelde zich als een vis in het water op het gladde Zandvoortse asfalt. “Het oliespoor op het circuit was een voordeel voor mij”, vertelde hij. “Ik reed hard over het oliepoeder, mijn achtervolgers deden het daar iets rustiger aan. Daardoor kon ik al meteen een klein gaatje slaan.” Met twee zeges in twee races kon het seizoen voor hem niet beter beginnen. “Het is een fantastisch weekeinde. Eerlijk gezegd had ik vooraf niet verwacht dat Ronald en ik zo goed zouden scoren. In de Shell Helix SEAT Cupra Cup rijden immers zeer snelle rijders zoals Sheila, Michel Schaap en Sandra van der Sloot.”

sheilas_geheim_331
Sheila Verschuur reed ook haar eerste meters in dit pantservoertuig.

Sheila Verschuur reed zoals vermeld haar eerste SEAT-race in de regen. “Ik dacht bij mezelf: ik doe hetzelfde als Ferry vóór mij”, schetste zij achteraf haar tactiek. “Dat werkte, want ik kon al snel afstand nemen ten opzichte van Pim Hoekzema. In de slotfase heb ik geen risico’s meer genomen. Ik lag te ver achter Ferry om hem nog te kunnen achterhalen, daarbij had ik al een flinke voorsprong op Pim opgebouwd.”
Pim Hoekzema had in de beginfase nog hoop om een treetje hoger op het ereschavot te eindigen. “Ik hoopte dat Nicky Catsburg met mij samen zou willen werken, zodat we samen richting Sheila konden rijden. Nicky zette echter de aanval in, waardoor wij steeds verder terugvielen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet