SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Dubbelslag voor Duivenvoorde en Morien (Lang)

 podium_zaterdag

De eerste twee races van de Shell Helix SEAT Cupra Cup zijn gewonnen door Ferry Duivenvoorde, die tijdens de twee uur durende endurancerace werd bijgestaan door Ronald Morien. Sheila Verschuur werd twee keer tweede, zij reed de twee-uursrace samen met Sandra van der Sloot. Pim Hoekzema kwam de beide keren als derde over de finish, hij deelde zijn SEAT Ibiza TDi op zaterdag met René Oudshoorn. Zoals we gewend zijn in de populaire merkencup, werd er fel maar over het algemeen fair om de posities gevochten. De verschillen waren deze keer overigens wel erg klein.

 zon_finish

Wat te denken van 0,224 seconde na twee uur racen, of 0,009 seconde na een wedstrijd van een half uur?! (foto: Chris Schotanus)


Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


De eerste races van de Shell Helix SEAT Cupra Cup in het nieuwe seizoen telden 20 auto’s. Het veld wordt de komende tijd nog uitgebouwd met enkele auto’s, cupcoördinator Geert Vermeer rekent op 25 auto’s tijdens de Pinksterraces.

 geert Vermeer

Cupcoördinator Geert Vermeer rekent op 25 auto’s tijdens de Pinksterraces.


We wachten onder meer nog op de auto van Terry Mader en Mark Kroes, die naar handbediening wordt omgebouwd voor de gehandicapte Mader die we kennen uit de Alfa 147 Challenge.
Het veld telt veel nieuwe deelnemers en zo hoort het ook voor een klasse die deels de rol van opstartklasse vervult. Een van de nieuwkomers is Berry Janssen, die een team vormt met SEAT-dealer Arend Benthem. Het duo komt sinds dit seizoen uit voor Teamwork Racing, het team dat al twee auto’s telde voor Pim Hoekzema – René Oudshoorn en Wilco Wijdekop – Robert Heuser. Janssen komt uit de voormalige Golf Cup. “De auto rijdt beter dan ik vooraf gedacht had”, concludeerde hij. “Een week geleden kwam ik met Arend tot overeenstemming. Ik voel mij nu al goed thuis in de Cup. De sfeer is goed, het is een leuke klasse.”

Gastrijder op kop
Tom Coronel gaat dit seizoen het tv-programma ‘Race Experience’presenteren, met (uiteraard) onder meer veel aandacht voor de Shell Helix SEAT Cupra Cup. Om zich voor te bereiden deelde hij als gastrijder de SEAT Ibiza TDi met prins Bernhard jr.

tomendeprins_316
Tom neemt met Prins Bernhard jr. de rijderswissel door.

In de enige tijdtraining was Coronel de snelste, voor de damesequipe Sheila Verschuur – Sandra van der Sloot, uitkomend voor het Racing Team Koninklijke Landmacht. René Oudshoorn en Pim Hoekzema stelden de derde startpositie veilig, gevolgd door Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde (Match Racing). Voor Ferry was het zijn eerste race tijdens een A-weekeinde sinds 2000, de afgelopen jaren reed hij in de SEAT Endurance Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet