DTM

DTM: Kalender 2014 gepubliceerd - Zandvoort en Brands Hatch vallen af

480 start1 9648
DTM op Zandvoort zien we in 2014 niet meer.

Wat al een tijdlang werd gevreesd, is vandaag met de publicatie van de voorlopige DTM-kalender voor 2014 bewaarheid geworden: na 13 succesvolle edities keert de DTM volgend jaar niet terug naar Circuit Park Zandvoort. Zandvoort is echter niet de enige locatie die sneuvelde: ook Brands Hatch staat na acht jaar niet meer op de kalender. Het totaal aantal races blijft met tien ongewijzigd ten opzichte van dit jaar. Nieuw op de kalender zijn een race in China op een nog nader te bepalen locatie en de Hungaroring, hoewel die laatste niet echt nieuw is: in 1988 was de DTM al eens op het toen nog bijna gloednieuwe circuit nabij Boedapest te gast.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: AUTOSPORT.NL

Met zes evenementen in Duitsland blijft het aantal Duitse races ongewijzigd. Seizoensstart (4 mei) is als altijd in Hockenheim, de tweede ronde is op Oschersleben (18 mei), dat daarmee van het na- naar het voorjaar verhuist. Tijdens het Hemelvaartsweekeinde, gelijk met de 12 Uur van Zandvoort, wordt er in Hongarije geracet, daarna volgen de Norisring op 29 juni, Moskou op 13 juli en de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg op 3 augustus. Een week later (10 augustus) wordt er op de Nürburgring geracet, dan volgt de zomerpauze, 14 september wordt het seizoen voortgezet op de Lausitzring. Op 28 september wordt er in China gereden, waarbij de keuze gaat tussen Shanghai en, althans volgens het persbericht, 'Guandong'. Dat is echter geen stad, maar een provincie. Daarmee worden niet alleen de stad Guangzhou (Kanton), waarvan al eerder sprake was, maar opeens ook Zhuhai een optie. Op 19 oktober wordt het seizoen afgesloten in Hockenheim.

Reacties

    • 2
    • 0
     
    Richard 17 oktober 2013 12:49

    Ik zou zeggen später.. DTM is al jaren een saaie optocht, laat ze maar lekker gaan, kunnen we kijken of we AutoGP en meer GT Races kunnen krijgen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet