Supercar Challenge

Supercar Challenge presenteert voorlopige kalender voor 2014

131014 sckalender2014 2

Komend weekend vinden op TT Circuit Assen de Finaleraces van de Supercar Challenge plaats, waar bepaald gaat worden wie zich mogen gaan kronen tot de nieuwe kampioenen van de klasse. Achter de schermen wordt er inmiddels ook al hard gewerkt aan seizoen 2014. De Supercar Challenge, vanaf volgend jaar rijdend op PIRELLI-banden, kan dan ook nu al de voorlopige kalender voor seizoen 2014 presenteren. De opvallendste wijziging ten opzichte van voorgaande jaren is de toevoeging van het legendarische circuit van Brands Hatch aan de kalender.

foto uit auto

Voorlopige kalender Supercar Challenge powered by PIRELLI 2014:
4 april Test- en persdag Circuit Zandvoort
21 april Paasraces Zandvoort *
25 mei Racing Festival Nurburgring *
8 juni Euroraces, Spa Francorchamps
29 juni Zolder Superprix *
3 augustus GAMMA Racing Day , Assen
14 september Brands Hatch GP track *
5 oktober Racing Festival, Spa Francorchamps *
19 oktober Finaleraces Assen *
* programma Superlights Divisie

131014 sckalender2014 3

Opvallend in deze voorlopige kalender is het ontbreken van de 24 uur van Zolder. Er is lang nagedacht om dit evenement toe te voegen aan de kalender van de Supercar Challenge, maar na een zorgvuldige inventarisatie bleek het niet mogelijk om dit evenement op te nemen in het kampioenschap. Een groot aantal deelnemers wilden er wel aan meewerken maar vooral het deel wat geen mogelijkheden zag gaf de doorslag om van deelname af te zien.

Van deze acht evenementen worden er drie in eigen beheer door het team van V-Max Racing Management uit Breda georganiseerd, op de Nurburgring, op Zolder en vanzelfsprekend de Finaleraces op Assen.

Wat opvalt is het circuit van Brands Hatch op de kalender, een lang gekoesterde wens van Supercar Challenge-organisator Dick van Elk. Op vrijdag is er een testdag op de korte baan maar de vrije trainingen, kwalificaties en races worden verreden op het prachtige lange GP-circuit. De laatste keer dat de Supercar Challenge in actie kwam op Brands Hatch was in 2006.

131014 sckalender2014 4

Het format voor de GT en toerwagen divisies blijft gelijk, zo mogelijk twee vrije trainingen, een kwalificatie en twee races van 60 minuten. Voor de nieuwe groep met Prototypes en Sportscars, de Superlights, zijn er ook twee races maar in enkele gevallen zelfs over 90 minuten en op Brands Hatch een enkele race over 120 minuten.

Na een voor de Supercar Challenge moeilijk jaar met lagere deelnemersaantallen dan gebruikelijk, is het de verwachting dat, gezien de reacties, een aantal teams en rijders van voorgaande seizoenen weer terug zullen keren. Er hebben zich ook al een aantal nieuwe teams aangemeld en er wordt volop informatie opgevraagd. De organisatie richt zich ook nadrukkelijk op teams en rijders in de ons omringende landen om van de Supercar Challenge nog meer dan voorheen een internationaal kampioenschap te maken primair gericht op de Non Pro's.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet