Formula Regional European

Persbericht: Volmaakte dubbel voor Rowland in NEC-Finale Formule Renault 2.0

rowland leading zandvoort

Oliver Rowland van Manor MP Motorsport heeft dit weekend op Zandvoort twee keer een foutloze prestatie afgeleverd: hij sleepte een volmaakte dubbel in de wacht in de seizoensfinale van de Noord-Europese Cup (NEC) voor Formule Renault 2.0-auto's.


Vanwege een natuurlijke pauze in zijn Eurocup-campagne kon de Brit deelnemen aan beide races op Zandvoort. Daar eiste hij vervolgens relatief eenvoudig zijn derde en vierde NEC-overwinning van het seizoen op. In zowel droge als natte omstandigheden was Rowland ongenaakbaar.

In alle acht NEC-races waaraan hij deelnam, eindigde Rowland op het podium. En al miste hij de helft van het seizoen, hij eindigde toch als vierde in het kampioenschap en als hoogste van de 'gastrijders' uit de Eurocup.

 

rowland podium zandvoort

"Het was echt een ongelooflijk weekend voor Oli en het team", aldus Tony Shaw van Manor MP Motorsport. "Hij was foutloos vanaf de eerste training en daarna in de kwalificatie en beide races. De omstandigheden waren zwaar in de tweede race, maar hij was een klasse apart. Het zag er simpel uit voor hem, maar het was verre van eenvoudig. De zeges zijn een mooie aanloop naar de Eurocup-finale."

Rowlands tempo was duidelijk vanaf de eerste sessie, waarin hij de snelste was. Al miste hij net de beste tijd in de tweede vrije sessie, tijdens de eerste kwalificatie pakte hij uiteindelijk zeer eenvoudig pole voor de eerste race.

De 15e wedstrijd van het seizoen vond op zaterdagmiddag op een droog circuit plaats. Rowland stormde weg vanaf pole en bouwde binnen vier ronden een voorsprong van zes seconden op. Na acht ronden was hij tien seconden vooruit. Vier ronden later werd zijn werk tenietgedaan door de safety car, maar in de sprint naar de vlag liep hij toch weer 1,5 seconde uit.

In race 16 op zondagochtend vertrok hij weer van pole. Na zware regenbuien stond de baan bijna blank. Daarom werd besloten om vanachter de safety car te starten. Na de groene vlag pakte Rowland al meteen een ruime voorsprong, tot het moment dat de wedstrijd in de vierde ronde werd geneutraliseerd.

De door de Racing Steps Foundation gesteunde jongeling vloog er na de herstart meteen weer vandoor. Onbedreigd eindigde hij met 15 seconden voorsprong. Het wekte weinig verbazing dat zijn snelste ronde ruim een seconde sneller was dan de rest.

Hoewel Rowland wel overweg kon met de regen, werd het weer in de loop van de dag alleen maar slechter. Daarom besloot de organisatie ronde 17 af te gelasten.

Rowland en Manor MP Motorsport richten hun aandacht nu op de laatste twee races van de Eurocup Formule Renault 2.0. Die vinden volgend weekend plaats op het Circuit de Catalunya bij Barcelona. Rowland staat tweede in het klassement, met 11 punten achterstand op de leider in de tussenstand.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet