Belcar

BRCC: Een nieuw programma voor 2014

BRCC 2013 - BRCC Endurance

Het einde van het tweede seizoen van het Belgian Racing Car Championship komt stilaan in zicht. Dit weekend valt op Circuit Zolder het doek over de BRCC Endurance en de BRCC Sprint. Vooral deze laatste zorgde voor innovatie op de Belgische circuits met twee sprints, waarbij de SEAT Leading Car de troepen, halfweg, telkens bij elkaar bracht en er vier keer werd herstart. Bovendien waren deze vaak bloedstollende sprints voorbehouden aan de kleinere en dus goedkopere GT Light, Tourisme Pro en Silhouette Pro. Dat er voor de finale van het BRCC Sprint nog vijf kandidaten vechten voor de titel, zegt genoeg over de onderlinge verhoudingen en de zeer gelijke strijd.

Tekst en foto: PR

"Op sportief vlak mogen we tevreden zijn over onze keuze, maar het zal voor niemand een geheim zijn dat we teleurgesteld zijn dat er niet meer rijders hun kans waagden in de sprints en dat de bezetting wat sterker had mogen zijn," zegt Marc Van Dalen van Kronos Events. "Het is makkelijk te begrijpen dat track time reserveren voor zo weinig auto's een werkelijk probleem is op het vlak van rendabiliteit, en het ziet er niet naar uit dat dat in de toekomst zal verbeteren. Daarom hebben wij besloten om ons voortaan volledig te concentreren op de BRCC Endurance. Wij staan erop om de piloten en teams te bedanken die ons zijn gevolgd in het concept van de New Look Sprints. Daarom gaan we hen zeker niet in de kou laten staan en sleutelen we aan een oplossing om hen een mooi alternatief aan te bieden..."

Bij Kronos Events wordt er hard gewerkt aan het seizoen 2014
"We gaan de BRCC Endurance nog verbeteren: een mooie kalender met opnieuw zes meetings, met start van het seizoen in de maand april en het einde opnieuw in oktober, en met de volledige maand augustus zonder races," vervolgt de baas van Kronos Events. "Rekeninghoudende met de economische situatie, willen wij onze meetings beperken tot twee dagen, races van lange duur en, geloof me, wij gaan tot het uiterste om ervoor te zorgen dat onze deelnemers kunnen aantreden in meetings waar de media verslag over uitbrengt en waarvoor ook het publiek massaal aanwezig tekent."

Kronos Events, dat is niet alléén de BRCC, maar ook de BE Trophy
"Een goedkope instapformule, met korte races, dat is wat jongeren nog zou kunnen aanpreken," stelt Jean-Pierre Mondron, de vennoot van Marc Van Dalen. "Met de BRCC Sprints hadden we hetzelfde doel voor ogen, maar dat is dus voor meerdere reden niet geslaagd. Wegens de mogelijkheid voor het delen van de kosten over langere races, spreekt de formule van het endurance al enkele jaren meer aan en trekt ook vollere startvelden. Maar wij geloven nog steeds in een formule waar jongeren voor minder geld hun eerste stappen kunnen zetten."

Eén zaak is zeker: Kronos Events zal ook in 2014 het Belgische circuitlandschap blijven kleuren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet