DTM

DTM: Jeroen Bleekemolen rijdt komend weekeinde op Brands Hatch

Zoals wij gisteren al meldden wordt Jeroen Bleekemolen de nieuwe teamgenoot van Vanina Ickx bij het Audi-klantenteam van Futurecom TME. De 24-jarige Nederlander maakt daarmee zijn rentree in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), waar hij in 2003 en 2004 als fabrieksrijder van Opel actief was. Bleekemolen zal dit weekeinde al in actie komen in de Audi A4 DTM 2004 van Dr. Colin Kolles op het circuit van Brands Hatch in het Britse graafschap Kent. Dit werd vandaag door de betrokken partijen, waaronder Audi en het Futurecom TME-team bevestigd.

Tekst: René de Boer, Foto: Rebocar

 jeroen_portret


Goed nieuws dus voor Bleekemolen, die vanmiddag naar Groot-Brittannië vertrekt om zich daar voor te bereiden op de DTM-race van komend weekeinde. "Ik ben ontzettend blij dat ik terug kan keren in de DTM. Sinds ik eruit ben, ben ik daarmee bezig geweest. Voor mij is de DTM het leukste en beste om te doen." Sinds zijn tijd in de Formule Palmer Audi heeft Bleekemolen niet meer op het Indy-circuit van Brands Hatch gereden. "Ik ken de baan wel, want die is sindsdien niet veranderd. Gelukkig kunnen we veel ronden rijden, dus ik heb tijd om aan de auto te wennen", aldus Bleekemolen.

Allard Kalff, die Jeroen Bleekemolen al een aantal jaren in zijn raceloopbaan begeleidt, is uiteraard ook zeer ingenomen met dit nieuws. "Ik ben blij dat ik zondag weer eens bij een DTM-evenement aanwezig kan zijn", aldus de Zandvoorter. "Ik dank iedereen die zich hard gemaakt heeft voor het feit dat Jeroen weer in een DTM-auto zit. Dat is zeker geen één- of tweemansactie van Jeroen en Allard geweest, er zijn een heleboel mensen linksom of rechtsom mee bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen en ik ben blij dat het is gelukt!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet