Supercar Challenge

Persbericht: Ardi van der Hoek racet in Ferrari op TT Circuit Assen

1381501800-avdh  ferrari 430gt2

Ardi van der Hoek zal het autosportseizoen 2013 afsluiten tijdens de Finaleraces van de Supercar Challenge op TT Circuit Assen. "Ik ga racen in een Ferrari 430 GT2 van VeKa Racing, een droomauto voor vrijwel iedere coureur. Dat wordt een prachtig weekend."

Tekst en foto: PR

Met zijn deelname aan de Supercar Challenge sluit Ardi van der Hoek het seizoen niet af in de klasse waarvoor hij aanvankelijk gekozen had. De ondernemer uit 's Gravendeel legt uit: "De Duitse ADAC Procar Series leek ons een geschikte klasse om door te kunnen groeien naar bijvoorbeeld de ADAC GT Masters, waarin goede coureurs in fraaie auto's racen. Vooraf werd ons beloofd dat er in mijn klasse 12 tot 15 auto's zouden deelnemen aan de ADAC Procar Series. In de praktijk bleken dat er echter slechts vijf te zijn. Dat was voor onze sponsors en ook mijzelf niet de uitdaging waarop we gehoopt hadden. Om die reden zijn we na de races op de Sachsenring gestopt."

Toen Van der Hoek begin dit jaar de mogelijkheden voor seizoen 2013 onderzocht kwam hij ook in contact met Peter Versluis van VeKa Racing. Beide partijen zagen een seizoen in de Supercar Challenge met de VeKA Ferrari 430 GT2 wel zitten en gingen op zoek naar een tweede rijder. "De benodigde budgetten om een heel seizoen in een dergelijk raceauto te kunnen rijden zijn uiteraard fors. In de Supercar Challenge kun je die kosten delen, omdat de meeste auto's door twee rijders bestuurd worden. Het lukte ons jammer genoeg niet om een geschikte tweede rijder te vinden, vandaar dat wij toen voor de Procar gekozen hebben", verklaart Van der Hoek de beslissing om in Duitsland te gaan racen.

Nadat Van der Hoek Racing zich halverwege het jaar teleurgesteld terugtrok uit de ADAC Procar Series werd naarstig gezocht naar een gelegenheid om het verloren seizoen toch met een goed gevoel te kunnen afsluiten. "Racen in een Ferrari bij een uitstekend team is dan natuurlijk het mooiste wat er is. Tel daar bij op dat ik op Assen niet met een andere rijder maar in mijn eentje rijd, dan is wel duidelijk dat ik erg uitkijk naar de Finaleraces op Assen", lacht Van der Hoek.

Wim Blokland, teammanager bij VeKa Racing, kent Van der Hoek goed: "Ardi heeft in de Supercar Challenge al laten zien dat hij een uitstekend coureur is. Hoewel hij nog nooit in de Ferrari 430 GT2 gereden heeft, weten wij zeker dat hij in deze auto goed uit de verf zal komen. Het is natuurlijk een raceauto pur sang en bestuurd door een goede coureur zijn podiumplaatsen absoluut mogelijk. Dat hebben ook Rick Abresh en Bert Longin al bewezen."

De eerste kennismaking met de Ferrari 430 zal plaatsvinden tijdens de vrije trainingen op TT Circuit Assen. "Op vrijdag heeft Ardi in drie sessies de gelegenheid om aan de auto te wennen. We hoeven daarbij niet bang te zijn voor slecht weer, want juist in natte condities is de Ferrari 430 een uitstekende raceauto. Met zijn ervaring zal Ardi zich naar verwachting snel thuisvoelen in onze auto. Wij kijken er erg naar uit om hem in actie te zien", besluit Blokland.

Ook Peter Versluis is blij met de Ardi van der Hoek als bestuurder van zijn VeKa Ferrari. "Het is erg fijn dat Ardi bij ons racet, hij is een uitstekend coureur."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet