Dutch GT4

HDI-Gerling Dutch GT Championship gaat Europese krachtmeting aan tijdens Formido Finaleraces

20130907a Dutch GT

Aankomend weekeinde sluit het HDI-Gerling Dutch GT Championship het vijfde seizoen af tijdens de Formido Finaleraces. Waar Duncan Huisman voortijdig de titel van het pro-klassement veiligstelde, hoopt zijn teamgenoot Luc Braams voor het Las Moras Racing Team ook het am-kampioenschap binnen te halen. De deelnemers van het HDI-Gerling Dutch GT gaan tijdens drie races op Circuit Park Zandvoort de krachtmeting aan met hun collega's van de GT4 European Trophy. Met professionele en 'amateur'-coureurs en klinkende merken als Aston Martin, BMW, Chevrolet, Corvette, Lotus, Porsche en Nissan is er tijdens de seizoensafsluiting sprake van een competitief en gemêleerd startveld.


Tekst: PR
Foto's: Co van der Gragt

480 sanders 3854

In de jacht naar het dubbele kampioenschap, wordt het Chevrolet Camaro-duo Huisman – Braams aankomend weekeinde gesteund door team- en merkgenoten Bertus Sanders en Frank Wilschut. Het snelle duo zal proberen haar succes van de Trophy of the Dunes te herhalen. Toen belandden de Las Moras-mannen, na spannende gevechten met de Corvette C6 van Marcel Nooren en Kelvin Snoeks, namelijk tot twee keer toe op het erepodium.

480 nissan es 3897

Na de terugkeer van het Nissan GT Academy Team in het HDI-Gerling Dutch GT, hoopt het team het seizoen met een ereklassering op het podium af te kunnen sluiten. Daarvoor heeft men de ervaren autosportman Sandor van Es ingeschakeld. Hij deelt een Nissan 370Z met een Belgische coureur met een Duitse vader en een Nederlandse moeder, de 25-jarige Wolfgang Reip. Als tegenstanders treffen zij de Porsche combinaties Adam Christodoulou – Joerg Viebahn en Philip Forsman – Hakan Ricknaes en twee snelle Lotus Evora's van onder andere Cor Euser en Rob Severs. Mauro Marques en Fabio Mota besturen een fraaie Aston Martin Vantage V8.

480 ende 3750

Ricardo van der Ende legde het in het Nederlandse kampioenschap af tegen Huisman, maar er lijkt de BMW M3-coureur weinig in de weg te staan om zijn tweede Europese GT4-titel op rij te behalen. Van der Ende beschikt over een royale voorsprong richting de concurrentie. Behalve hij, kunnen ook zijn Racing Team Holland-teamgenoten Jan Joris Verheul en Pieter-Christiaan van Oranje zich voorbereiden op een spectaculaire afsluiting van het raceseizoen.

Speciaal voor de Formido Finaleraces heeft de deco-bouwmarkt een interessante publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. De gratis duinkaarten zijn af te halen bij de filialen van Formido of te downloaden via www.formido.nl. De kaarten zijn alleen geldig op zondag 13 oktober en geven uitsluitend toegang tot het duinterrein en de overdekte hoofdtribune. Weekeinde- of paddockkaarten kunnen besteld worden via www.circuit-zandvoort.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet