DTM

DTM: Juridisch adviseur Tielemans: "We gaan gewoon door"

“We gaan gewoon door”, zegt Klaas Tilma, juridisch adviseur van de familie Tielemans naar aanleiding van de uitspraak van de voorzieningenrechter in Maastricht in het kort geding dat was aangespannen door Olivier Tielemans waarin het ging om zijn positie binnen het Futurecom TME-team in de DTM. Tilma kondigt zelfs een tweetal procedures aan.

Tekst: René de Boer

In de eerste plaats spreekt hij over een bodemprocedure die gestart gaat worden omdat Roger Peters en Henk van der Meene nalatig zijn geweest door de naam van de nieuwe contractpartij, Store Investments B.V., pas een dag na het uitbrengen van de dagvaarding te melden. “Dat heeft de rechter ook zo in zijn oordeel genoemd en de gedaagden zijn veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De familie Tielemans heeft hierdoor schade geleden en die gaan we verhalen”, aldus Tilma.

De tweede procedure die hij wil aanspannen gaat tegen Store Investments B.V. als nieuwe partij in het contract met Kodewa, waaronder het Futurecom DTM-team valt. Zijn visie in deze komt overeen met die van de rechter, die in de beoordeling bij het vonnis stelt dat “eiser zal (…) voor wat hij wenst bij Store moeten aankloppen”.

"Op Brands Hatch kan er iemand anders in de Audi zitten"

Tilma is zich ervan bewust dat er voor de komende DTM-race, die aanstaand weekeinde op het circuit van Brands Hatch verreden wordt, waarschijnlijk niets meer gebeurt. “Hierdoor zou de wat merkwaardige situatie kunnen optreden dat er dit weekeinde een andere rijder in de Audi zit en vanaf de race erna Olivier weer. Dat is niet goed, maar daar is helaas weinig aan te doen”, aldus Tilma.

Overigens benadrukt de jurist dat hij het niet eens is met de kopregel die boven het eerder deze middag op deze website gepubliceerde artikel staat. “De rechter heeft niet uitgesproken dat Tielemans mag worden vervangen. Hij heeft gezegd dat hij geen uitspraak kan doen omdat de gedaagde partij in feite niet de juiste personen zijn”, aldus Tilma. Vanuit mijn positie als verslaggever meld ik dat de kopregel geen letterlijk citaat van de rechter is (anders had ik deze wel tussen aanhalingstekens gezet), maar een conclusie die voortvloeit uit de weigering van de rechter om de gevraagde voorziening toe te kennen. Die conclusie is voor mijn rekening en het behoort tot mijn journalistieke vrijheid om die zo op te schrijven. Waarvan akte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet