DTM

DTM: Jeroen Bleekemolen mogelijk aanstaand weekeinde al met Audi aan de start

“Nu kunnen er dingen in gang worden gezet, want de afgelopen dagen konden we natuurlijk niets doen”, zegt Roger Peters na de uitspraak van de voorzieningenrechter in Maastricht in de zaak die was aangespannen door coureur Olivier Tielemans. Peters wil nog geen antwoord geven op de vraag wie komend weekeinde in de Audi A4 DTM van het Futurecom TME-team zit, maar je hoeft geen helderziende te zijn om te beseffen dat dit naar alle waarschijnlijkheid Jeroen Bleekemolen wordt.

Tekst: René de Boer

Daarmee beleeft de 24-jarige telg uit de bekende Aerdenhoutse racefamilie zijn terugkeer in de klasse, waarin hij in 2003 en 2004 als fabrieksrijder voor Opel actief was. In 2004 reed hij eenmaal met een actuele auto: op Zandvoort bestuurde hij de Opel Vectra GTS V8, die hij de race daarna echter alweer moest afstaan aan Peter Dumbreck, wiens Vectra op Zandvoort zwaar beschadigd raakte. Het ziet er nu naar uit dat Bleekemolen komend weekeinde met een Audi A4 DTM uit 2004 op Brands Hatch rijdt. Het circuit kent hij in ieder geval al uit de tijd dat hij in de Britse Formula Palmer Audi-serie actief was. Eerder reed Bleekemolen er ook het Formule Ford Festival.

Roger Peters zegt intussen “opgelucht, maar niet blij” te zijn na de uitspraak van de rechter. “Een situatie zoals die nu ontstaan is, is voor niemand leuk”, aldus de Limburger. “Wij hadden het ook graag anders gezien. Maar goed, nu gaan we onze aandacht richten op Brands Hatch. Wij hebben een contract met een DTM-team en wij zullen er van onze kant alles aan doen om dat naar behoren na te komen. Na het weekeinde zullen we wel eens rustig gaan zitten en kijken hoe het verder gaat.”

De rechter stelt in zijn uitspraak van vandaag dat “de eiser” (Tielemans) “voor wat hij wenst bij Store zal moeten aankloppen.” Bij “Store” gaat het om Store Investments B.V., een vennootschap die door Roger Peters en Henk van der Meene als nieuwe contractpartij in het contract met Kodewa (het Futurecom-team) en Tielemans naar voren is geschoven. “Dat sprake zou zijn van een schijnconstructie om eiser om de tuin te leiden is niet aannemelijk gemaakt”, aldus de rechter in de motivatie bij zijn vonnis. Hij voegt eraan toe: “Omdat de bekendmaking door de gedaagden (Peters en Van der Meene) van de naam van Store is gedaan na het uitbrengen van de dagvaarding, dienen de proceskosten evenwel voor rekening van gedaagden te komen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet