Diversen

Div: Groeten uit Straatsburg

131004 Groeten Sebs FIApersco
Natuurlijk gaat het dit weekeinde vooral om de twee Sébastiens. De linker, Ogier, werd gisteren wereldkampioen. De rechter, Loeb, rijdt zijn laatste WK-rally

Tja, maar weer eens even een rally-uitstapje in de vorm van een 'Groeten uit' op deze site. Gewoon, omdat het kan. En omdat er dit weekeinde autosportgeschiedenis geschreven wordt in de vorm van de laatste WK-rally voor Sébastien Loeb. De negenvoudig wereldkampioen neemt afscheid van de rallysport, en daaraan wordt tijdens de Franse WK-ronde in zijn geboortestreek uitgebreid aandacht besteed. Een andere Sébastien, Ogier, won gisteren zoals verwacht zijn eerste wereldtitel. Een mooi succes voor het Volkswagen-team na het eerste volledige WK-seizoen, maar dat mocht dan ook wel, gezien de manier (en het budget) waarmee Volkswagen de zaken aanpakt. AUTOSPORT.NL bracht twee dagen bij de Rallye de France door en legde het een en ander vast.

Tekst: René de Boer (vanuit Straatsburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

131004 Groeten Loeb livery

Ter gelegenheid van zijn afscheid kreeg Sébastien Loeb een speciale aankleding van zijn DS3 WRC, waarop in cijfers de belangrijkste wapenfeiten van zijn carrière staan vermeld: 168 WK-rally's, 116 podiumplaatsen, 78 overwinningen, 1619 WK-punten, 896 snelste tijden op klassementsproeven, 9 wereldtitels, 1 junior-WK-titel... Indrukwekkend!

131004 Groeten Loeb historic display

Loebs werkgever Citroën laat zich ook niet onbetuigd met een statische exposities van diverse auto's waarmee de Elzasser reed, van rechts naar links de Saxo Kitcar, waarmee hij junior-wereldkampioen werd, de Xsara WRC, de C4 WRC en de DS3 WRC.

131004 Groeten Crowd Citroen

In het servicepark in Straatsburg staan fans soms al een uur voordat de auto's arriveren geduldig te wachten om een glimp (en in het beste geval zelfs een handtekening) van Loeb te bemachtigen. De Fransman is in eigen land een absolute superster. Ter vergelijking: op hetzelfde tijdstip stonden bij de service van Volkswagen, waar Sébastien Ogier inmiddels wereldkampioen was, slechts enkele tientallen fans...

131004 Groeten Loeb MariePierre

Waar Loeb is, zijn ook de journalisten en camerateams niet ver weg. Maar niemand mag met Loeb praten zonder tussenkomst van zijn persdame Marie-Pierre Rossi...

131004 Groeten Faber

Het Nederlandse bedrijf Faber Audiovisuals uit St. Annaparochie verzorgt ook bij de Franse WK-rally de beeldschermen, ondermeer in het servicepark en tijdens de Power Stage.

131004 Groeten Dumas

Porsche-coureur Romain Dumas, normaliter actief op het circuit, maakt dit weekeinde, zoals wel vaker, een uitstapje naar de rallysport.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet