Clio Cup

Persbericht: De Renault Clio Cup Benelux is een feit!

CY7H7988

Op Circuit Zolder is vandaag de nieuwe Renault Clio Cup Benelux 2014 voorgesteld. Vanaf 2014 zal deze nieuwe merkencompetitie van start gaan, een nieuwe serie met een internationaal karakter. Merkencups zijn de autosportcompetitie bij uitstek om zonder complexe ingrepen het beste in een rijder boven te halen. Die filosofie van zuivere competitie, gekoppeld aan de decennialange traditie van Renault in de autosport, maakt dat iedereen vol spanning naar de eerste afspraak van deze nieuwe competitie uitkijkt.

Tekst en foto's: PR

MdH Communications is nu al de promotor van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup, de Formula Renault 1.6 NEC Junior en dus nu ook van de Nederlandse Renault Clio Cup. Met die expertise zet de ploeg van Mick de Haas ook de Renault Clio Cup Benelux in de startblokken, met de steun van Renault Nederland en Renault België Luxemburg.

Mick De Haas (CEO MdH Communications): "Recent creëerde de FIA, de internationale autosportfederatie, de Benelux-zone en dat lijkt ons een perfect kader om opnieuw met de traditie van de autosportcompetities van Renault in de Benelux aan te knopen. Denken we daarbij aan de Benelux Renault 5 GT turbo Cup en de Clio Cup Benelux. De Benelux-competities waren in het verleden al zeer succesvol en de komst van de gloednieuwe Renault Clio Cup van de vierde generatie is dan ook een prima vertrekpunt. Vandaag op de presentatie kregen we heel positieve feedback van de verzamelde Nederlandse en Belgische auto(sport)pers en dat sterkt ons nog meer in onze overtuiging dat we de juiste beslissing hebben genomen."

Jean-Paul Renaux (Algemeen Directeur Renault Nederland en Renault België Luxemburg): "Ik ben zelf een gepassioneerd autosportliefhebber en ben bijzonder opgetogen deze wedergeboorte van de Renault Clio Cup Benelux te mogen meemaken. Uiteraard is deze Renault Clio Cup Benelux voor ons zeer belangrijk en biedt ze op alle niveaus binnen ons merk opportuniteiten. We hebben de autosport in ons DNA."

CY7H8175

De Renault Clio Cup Benelux 2014 bestaat uit zeven meetings, met telkens twee wedstrijden van 30 minuten, uiteraard wordt er voor deze merkencompetitie gekozen voor een sprintformaat. De meetings waarin deze actief zal zijn, vormen zonder uitzondering belangrijke afspraken op de kalender van de autosport in de Benelux, met talrijke commerciële en marketing mogelijkheden voor teams, partners en sponsors.

De auto waarmee geracet wordt, is de nieuwe Renault Clio Cup, voorzien van de nieuwste 1.6 turbomotor en met schakelhendels aan het stuur. In 2014 is ook de Renault Clio 3 nog toegelaten en er zal een afzonderlijk klassement zijn voor de deelnemers met Clio 3: de Renault Clio Benelux Challenge.

Renault Sport Technologies, Renault Nederland en Renault België̈ Luxemburg zijn partners van de Renault Clio Cup Benelux.

De Renault Clio Cup Benelux telt zeven meetings, met als voorlopige kalender:

Zandvoort (Paasraces & Masters)
Assen (Gamma Racing Day)
Spa (World Series & Racing Festival)
Zolder (Truck Grand Prix)
Nürburgring (Supercar Challenge)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet