Belcar

Voorbeschouwing Belcar Midsummer Race

Aanstaande donderdag wordt op Circuit Zolder de derde wedstrijd van de Mediagroep Van Dyck Belcar Original verreden. Een wedstrijd organiseren op donderdag is een uniek gegeven in de annalen van Circuit Zolder en van de Belgische autosport in het algemeen. Het zal menig toeschouwer de wenkbrauwen doen fronsen, maar deze datum is strategisch gekozen. Het is de voorlaatste schooldag en de periode van de traditionele schooluitstappen. Circuit Zolder biedt scholen en studenten een gratis alternatief om bepaalde traditionele bestemmingen te doorbreken. Een dikke week voor de wedstrijd hebben tientallen scholen en studenten al toegezegd waardoor enkele duizenden scholieren de vakantieperiode spectaculair zullen inzetten. Overigens zoeken ook bedrijven steeds vaker naar weekactiviteiten om relaties te verwelkomen, die steeds meer naar een vrij weekend snakken.

Tekst: PR - Foto's: Fred Bayet/Belcar

Voor het eerst dit seizoen komen niet alle disciplines van de Belcar Series aan de bak. Dit zou trouwens onmogelijk in te kleuren zijn op één wedstrijddag. Er staan twee races op het programma. Uiteraard vormt de Mediagroep Van Dyck Belcar Original de hoofdschotel van het menu met één wedstrijd van de Belcar Sprint Cup als aperitief.

 corvettes


In Klasse 1 staat momenteel geen maat op de Corvettes van GLPK (Kumpen-Longin) en SRT (Hart-Bleekemolen). Zij en niemand anders dicteren de wet. Het ingrijpen van de organisatoren in samenspraak met de RACB Sport na de Belcar First Race in Francorchamps om het gewicht van de Amerikaanse ‘Vette’ op te drijven naar 1180 kg. bracht weinig zoden aan de dijk. Bij GLPK zagen ze zelfs een gaatje in het addendum en verhoogden hun gewicht naar 1200 kg. om zodoende grotere restrictors te kunnen monteren.

 danny_actie


De Eurotech-Marcos van Goossens-Van Dongen en de Porsches biturbo bleven tijdens de Belcar Home Race achter de feiten aanhollen. Een volgende stap in de richting om de onderlinge waarden zoveel mogelijk te nivelleren is het verkleinen van de restrictors van de Corvettes. Het veld in Klasse 1 op gelijke hoogte brengen is echter een utopie. Momenteel zijn de Corvettes in FIA GT, LMGT1, ALMS GT1, FFSA, enz. bolides die telkens meefietsen voor de overwinning en dus topmateriaal van de allerlaatste generatie.

 podium_home_race

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet