Diversen

V8 Supertourers: Volharding wordt beloond. V8 Supercar-coureurs Van Gisbergen/Davison winnen Enduro Hampton Downs

De V8 Supercar-coureurs Shane van Gisbergen en Alex Davison slaagden er met een oncompetitieve auto toch in de Waikato 400 Endurance-wedstrijd op hun naam te schrijven. Gedurende het weekend wonnen zij geen van de drie wedstrijden maar verzamelden met een weinig co-operatieve auto wel de meeste punten.

Tekst Willem J. Staat
Foto: V8 Supertourers

Shane van Gisbergen HD
Zonder maar één race te winnen toch overall winnaar. Alex Davison en SVG.

Volharding wordt beloond. Van Gisbergen/Davison winnen Hampton Downs
Met een weinig coöperatieve auto is de combinatie Shane van Gisbergen/Alex Davison erin geslaagd om de Waikato 400 op hun naam te schrijven. De beide V8 Supercar-coureurs pakten in alle drie wedstrijden de meeste punten terwijl de winnaars van elke wedstrijd met mechanische pech of crashes te kampen kregen. Shane van Gisbergen: "Gewoon door de pech van anderen en onze regelmatigheid konden wij scoren. Met onze auto konden wij nog niet eens voor de overwinning gaan. Maar als je alle kleine dingen bij elkaar optelt is het goed voor het kampioenschap. Alex Davison had het fijn gevonden indien er een wedstrijd gewonnen was maar de auto beschikte voor niet over de juiste balans.

De drie wedstrijden telden drie verschillende winnaars. Greg Murphy-Jack Perkins wonnen de eerste wedstrijd. De tweede leverde een overwinning op voor Lee Holdsworth-Tim Edgell en de derde voor Ant Pedersen-Chaz Mostert. In de kampioenschapsstand staat Ant Pedersen als tweede genoteerd, gevolgd door Shane van Gisbergen.De V8 Supercar-coureurs Jonathon Webb/Scott McLaughlin leken de wedstrijd overall op hun naam te gaan schrijven. Maar een mislukte inhaalpoging van Webb eindigde in een crash met Tim Edgell.

V8 Supercarveteraan Greg Murphy behoudt de leiding in het kampioenschap. Eerder dit jaar schreef hij al het Sprintgedeelte op zijn naam. Een versnellingsbakprobleem beroofde Murphy uiteindelijk van de overall overwinning. De komst van V8 Supercar-coureur Lee Holdsworth bij het team van Tim Edgell betekende een metamorfose. "Lee heeft met zijn professionele inbreng de totale sfeer binnen het team veranderd."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet