Diversen

Lotus Ladies Cup: Sheila Verschuur wint ook tweede race en pakt kampioenschap

480 podium 6772

Sheila Verschuur pakt haar tweede overwinning op Circuit Park Zandvoort en tevens het kampioenschap in de Lotus Ladies Cup. Alleen in de beginfase kon Renate Sanders het Verschuur nog lastig maken. De twee strijdende dames raakten elkaar zelfs in de S-bocht. De twee andere Nederlandse dames haalden de finish niet. Liesette Braams moest met technische problemen opgeven en Kim van den Berg vond haar Waterloo in de grindbak van de Tarzanbocht. Ondanks het kleine veld streden de dames om elke meter. Leuke wedstrijd om te zien en zeker voor herhaling vatbaar op Circuit Park Zandvoort.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt

480 start 9233

Een vroege start voor de 11 dames om kwart over acht zondagochtend. Baan en buitentemperatuur rond de acht graden. Ondanks de straatbanden toch nog lastig om de juiste racetemperatuur in de bandjes te krijgen. Nu gaat het veld vanaf een staande start wel prima weg. Alles gaat goed ondanks dat er vierdik de Tarzanbocht wordt ingestuurd. Vanaf een zesde startplaats weet Sheila Verschuur al snel richting de koppositie te sturen, met in haar kielzog Renate Wilschut.

480 verschuur actie 9310

De twee dames nemen binnen de kortste tijd een voorsprong. Liesette Braams ligt op een derde plaats maar krijgt een technische probleem aan haar Lotus en rijdt langzaam naar de pits. De strijd om de kop tussen de twee Nederlandse dames is heftig. Bij het uitkomen van de S-bocht raken de twee wagens elkaar maar de twee dames kunnen de strijd voortzetten. Daarachter ook een duel tussen Glory Fernandez en Adrienn Bende. Kim van den Berg strijdt om de vijfde plaats met haar teamgenote Anett György. Kim van den Berg verremt zich echter in de Tarzanbocht en graaft zich in de grindbak. De strijd tussen de vier dames voor de zesde plaats is nog leuk om te vermelden. 

 

480 wilschut 9305

Ondanks dat Renate Wilschut in de slotfase nog dichterbij komt passeert Sheila Verschuur de finishvlag met een voorsprong van 1 seconde op Sanders. Adrienn Bende pakt de laatste podiumplaats.

480 kampioen 6758

Uitslag race 2:
1. Sheila Verschuur (NL)
2. Renate Wilschut – Sanders (NL) +1.0
3. Adrienn Bende (Hon) + 24.5
4. Glory Fernandez (PUE) +40.7
5. Anett György (Hun) +1:10
6. Szilvia Bujdosó ((Hun) +1:31
7. Veronika Vanyova (SVK) +1:31
8. Fruzsina Marenec (Hun) +1:31
9. Szilvia Sas (Hun) +31.3
10. Kim van den Berg (NL) uitgevallen
11. Liesette Braams (NL) uitgevallen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet