Diversen

Lotus Ladies Cup: Sheila Verschuur wint oppermachtig, geheel Nederlands podium

480sheila verschuur 8620

Sheila Verschuur heeft de eerste race in de Lotus Ladies Cup gewonnen. Zij startte vanaf pole, reed simpel weg bij haar achtervolgers en controleerde de race. Achter Verschuur vochten Adrienn Bende en Renate Wilschut om de tweede plaats. Nadat Wilschut deze strijd in haar voordeel had beslecht kon Liesette Braams aansluiting vinden bij Bende. Na een touché gingen beide dames in de rondte, Braams kon verder en Bende kwam vast te staan in het grind. Daarmee kleurde het podium oranje en door de uitvalbeurt van Bende is Verschuur nu bijna de allereerste kampioene in de Lotus Ladies Cup. Morgen in de tweede race valt de beslissing.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt

480 startopstelling 6429

Wat verwarring bij de start van de dames in de Lotus Ladies Cup. De opwarmronde werd gezien als de echte start. Reden voor de organisatie om de rode vlag te tonen en de te vroeg gestarte race te stoppen. Er moest een rollende start aan te pas komen om de race echt van start te laten gaan.

480 start 6440

Sheila Verschuur is een klasse apart en pakt een flinke voorsprong. Daarachter is er een deur-aan-deur-duel tussen Adrienn Bende en Renate Wilschut. Daarachter rijdt Liesette Braams op een vierde plaats maar zij komt nog niet aan de tijden van het drietal.

480 kim 8603

Nieuwkomer Kim van den Berg moet nog erg wennen aan de Lotus en racet rond op een voorlaatste tiende plaats.

480 wilschut 8585

Renate Wilschut is te sterk voor de Hongaarse Adrienn Bende en verovert de tweede plaats na een mooie uitremactie. Deze twee vechtende dames maken er een hele leuke strijd van.

480 liesette 8606

Liesette Braams profiteert van dit gevecht en komt dichterbij. Renate Wilschut slaat een gaatje terwijl Liesette Braams aansluiting gevonden heeft bij Bende. Dit tweetal raakt elkaar bij het insturen van de Mastersbocht. De twee wagens gaan in de rondte en Bende komt vast te staan in de grindbak. Sheila Verschuur wint de wedstrijd voor Renate Wilschut en Liesette Braams. Een volledig Nederlands podium en bijna het kampioenschap voor Sheila Verschuur.

480 podium 6467

Uitslag:
1. Sheila Verschuur (NL)
2. Renate Wilschut – Sanders (NL) +2.6
3. Liesette Braams (NL) +25.4
4. Glory Fernandez (PUE) +26.2
5. Szilvia Sas (Hun) +31.3
6. Anett György (Hun) +31.9
7. Szilvia Bujdosó ((Hun) +32.4
8. Fruzsina Marenec (Hun) +41.5
9. Kim van den Berg (NL) +49.7
10. Veronika Vanyova (SVK) +55.4
11. Adrienn Bende (Hon) uitgevallen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet