IndyCar

Indycar: Roadcourse wedstrijd voorafgaande aan de Indy 500

Een roadcourse wedstrijd voorafgaande aan de Indy 500 is een feit. De Indianapolis Motor Speedway maakte vandaag bekend dat er gedurende de maand mei twee Indycar-wedstrijden op de Speedway verreden zullen gaan worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

2013 Indy Roadcourse

Roadcourse wedstrijd voorafgaande aan de Indy 500

Een roadcourse wedstrijd voorafgaande aan de Indy 500 is een feit. De Indianapolis Motor Speedway maakte vandaag bekend dat er tijdens het openingsweekend van de maand mei een roadcourse wedstrijd verreden gaat worden op het "oude" GP circuit. Graham Rahal testte enkele weken geleden enkele configuraties uit. Nog deze herfst start de IMS met werkzaamheden op het roadcourse circuit. Er zullen meer ruimte voor inhaalmanoeuvres gecreëerd worden evenals fanvriendelijke kijkpunten.

Mark D. Miles van de Indianpolis Motor Speedway: "Dit evenement brengt nog meer energie en actie naar de Indianapolis Motor Speedway en dit creëert nog meer diversiteit en spektakel. Hier door zal de Indianapolis nog meer aan betekenis winnen en nog een groter spotlight op de Indy 500 zetten. Op dinsdag 1 oktober maakt de Indianapolis Motor Speedway tijdens een persconferentie nog meer details bekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet