Supercar Challenge

Supercar Challenge hoofdact bij Racing Festival op Spa Francorchamps

130924 SuperGT

Komend weekend staat voor de Supercar Challenge powered by Dunlop alweer het voorlaatste raceweekend van 2013 op het programma. Ditmaal is Spa Francorchamps het decor voor de grootste GT- en toerwagenklasse van de Benelux. De strijd om het kampioenschap ligt in alle divisies nog volledig open, dat het dus een spannend weekend gaat worden in de Ardennen staat op voorhand al vast!

Tekst en foto's: PR

De strijd in de Super GT-divisie van de Supercar Challenge is dit seizoen een genot om naar te kijken. Favoriet voor het kampioenschap zijn hier vader en zoon Jim en Glynn Geddie, die met hun schitterende McLaren MP4-12C GT3 al meerdere overwinningen scoorden. Zij krijgen die overwinningen echter niet in hun schoot geworpen, want de concurrentie in deze divisie is moordend. Naast de Geddies maken namelijk ook Jan Versluis, Roger Grouwels en Henry Zumbrink nog kans op de titel en gelden ook Bob Herber en Martin Lanting nog als gevaarlijke outsiders. Een outsider voor de dagoverwinning is Peter Hoevenaars die door veel pech al veel punten verloor maar wel vaak voorin het veld te vinden is. Gastrijders dit weekend in de Super GT-divisie zijn onder andere Biense Dijkstra en Sebastiaan Bleekemolen (hij vervangt Tom Coronel die eigenlijk zou rijden maar door verplichtingen elders niet aanwezig kan zijn) in een Porsche 997 GT3 RSR Bi-turbo en Peter Versluis in een Ferrari. Terug in de klasse is dit weekend het team van Mad and Daring, zij hebben voor Spa in de Super GT-divisie een Corvette ingeschreven en voor de GT-divisie een gloednieuwe BMW V8-star.

130924 GT

In de GT-divisie is de strijd om het kampioenschap een tweestrijd aan het worden tussen Pierre-Etienne Bordet enerzijds en het duo Steve Vanbellingen en Ward Sluys anderzijds. Tot aan de race op Zandvoort ging Bordet aan de leiding in het kampioenschap, maar door technische problemen verloor de Volvo-coureur in de duinen veel punten. De leiding in deze divisie kwam hierdoor in handen van Vanbellingen en Sluys en zij zullen er alles aan gaan doen om die leiding in het kampioenschap vast te houden. Vast staat dus dat het een spannende strijd gaat worden op Spa, zeker met andere snelle deelnemers zoals Jan van der Kooi, het duo Wilkins/Scott en een door Mad and Daring Racing ingezette BMW V8-star. Ook Jack Rozendaal is dit weekend een deelnemer in de GT-divisie.

130924 GTB

In de GTB-divisie gaat de strijd om het kampioenschap tussen het duo Lamster/Neyens en het duo Wijnen/Frijns, beiden uitkomend met een Porsche 997 GT3 Cup. Ondanks dat Charlie Frijns en René Wijnen dit jaar het raceweekend op de Slovakia Ring verstek lieten gaan zitten ze er dus goed bij, want hun achterstand op koplopers Neyens en Lamster bedraagt slechts 18 punten. De laatste twee evenementen gaan dus extreem spannend worden. Bij de KTM van Rudy Lemmens ging op Zandvoort de motor kapot waardoor hij er op Spa niet bij kan zijn. Terug van weggeweest zijn Erol Ertan en Nol Köhler, zij verschijnen samen aan de start met een door Lammertink Racing geprepareerde Porsche 997 GT3 Cup. Tot slot is ook Jack van der Ende komend weekend weer present met zijn Mondeo V8.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet