Formula E

Formula E: Dragon Racing vierde Formule E-team

Het elektrisch racen begint serieuze vormen aan te nemen. Nadat eerder China Racing, Drayson Racing, Andretti Autosport tekenden heeft nu ook het Amerikaanse Dragon Racing een overeenkomst met de Formule E organisatie gesloten.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formula E

31054 la dragon racing si iscrive alla formula e
Dragon Racing vierde Formule E-Team
Dragon Racing dat onder leiding van Jay Penske in de Indycar-series uitkomt, heeft vandaag een overeenkomst met de Formule E-organisatie gesloten. Het team heeft zijn basis in Los Angeles en hier bevindt zich op dit moment de topmarkt voor elektrische voertuigen(EV's).

Teameigenaar Jay Penske: "Het is voor Dragon Racing een eer om als één van de eerste teams in de Formule E gekozen te zijn. Formule E symboliseert de toekomstvisie van de autosport en de automotive industrie en die tevens betrekking heeft op de aantrekkingskracht van een totaal nieuwe generatie racefans. Formule E biedt fantastische kansen voor onze technische- en mediapartners. Ook verwachten wij de komende tijd een behoorlijke groei!"

Dragon Racing werd in 2006 door Jay Penske en Steve Luczo opgericht. Het team maakte in 2007 met Ryan Briscoe een indrukkend debuut tijdens de Indy 500 waar de Australiër als vijfde eindigde. Twee jaar later behaalde de Braziliaan Raphael Matos de Indycar-rookie titel. In de Indycarseries komen viervoudig Champcarkampioen Sebastien Bourdais en Sebastian Saavedra voor het team uit.

Formule E CEO Alejandro Agag: "Wij zijn erg verheugd dat wij Dragon Racing in het Formule E kampioenschap kunnen verwelkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat Jay Penske en zijn team een belangrijke bijdrage aan onze startgrid zullen leveren. De bekendmaking van vandaag betekent dat er een team met als thuisbasis LA aan het kampioenschap zal deelnemen. De komst van Dragon Racing en Andretti Autosport betekent dat er niet alleen aandacht van de teams is, maar ook van steden zoals Los Angeles en Miami. De komende weken zullen er meer teams bekendgemaakt worden. De volledige grid zal eind november bekend zijn!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet