Formule 1

Formule 1- GP Canada: Alleenheerser Alonso wint weer

Wereldkampioen Fernando Alonso heeft in zijn eigen dominante stijl zijn zesde overwinning van het seizoen behaald. Op het zeer zware semi-stratencircuit van Montréal blijft hij zijn grote rivaal Michael Schumacher voor, die in de laatste ronde de tweede plaats in de schoot geworpen krijgt van Kimi Raikkonen. Christijan Albers heeft de twijfelachtige eer om de eerste uitvaller te zijn in de - door vele schuivers, crashes en twee safetycar-fases - zeer enerverende race.

Tekst: Rogier Thomasse

In alle 70 ronden die de Canadese race lang is laat Alonso zeer overtuigend zien dat iedereen die denkt dit jaar aanspraak te kunnen maken op de titel, die illusies beter overboord kan zetten. Slechts één moment komt de leidende positie van de Spanjaard enigszins in gevaar, als Kimi Raikkonen zijn McLaren naast de ongenaakbare Renault weet te zetten. Alle andere momenten doet Alonso wat de rest van het veld inmiddels van hem gewend is: verdwijnen aan de horizon. Het betekent de 15e achtereenvolgende podiumfinish van Alonso en de historische 100e overwinning voor bandenfabrikant Michelin.

Vooraan dus weinig nieuws onder de zon, daarachter wordt echter flink geknokt door de mindere goden en verslikken meerdere coureurs – inclusief de koplopers – zich in het verraderlijke circuit. Slachtoffers zijn onder meer Albers, Rosberg, Villeneuve en op het laatste moment ook Raikkonen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet