Sportscars

Sportscars: Porsche stapt met eigen fabrieksteam in Tudor United SportsCar Championship

130920 ALMS Porsche US Worksteam
Volgend jaar komt de Porsche 911 RSR ook in de VS aan de start

Porsche is vanaf volgend jaar met een eigen fabrieksteam vertegenwoordigd in het Tudor United Sports Car Championship, de nieuwe Amerikaanse sportwagenserie die ontstaat na de samenvoeging van de American Le Mans Series en de GRAND-AM-serie. Dat kondigden André Oosthuizen, vice-president marketing van Porsche Cars North America, en Porsche-sportdirecteur Hartmut Kristen vandaag aan op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Gepland is de inzet van twee 911 RSR's, die elk zullen worden bestuurd door twee Porsche-fabrieksrijders. Voor het runnen van de auto's werkt Porsche samen met het Amerikaanse team CORE Autosport, dat op dit moment al actief is in de American Le Mans Series. Uitvalsbasis voor het team wordt het hoofdkwartier van Porsche Motorsport North America in Santa Ana, Californië.

Tekst: René de Boer (vanuit Austin, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR, Rebocar Automotive Productions

De aankondiging van Porsche als fabrieksteam is een belangrijke opsteker voor de organisatie van de nieuwe serie. "Onze erkenning bestaat in de vorm van de betrokkenheid van fabrikanten, en de hoogste erkenning voor een sportwagenserie is de deelname van Porsche", verklaarde Scott Atherton, die aan het hoofd van de organisatie van het nieuwe United Sports Car Championship staat. Voor Porsche was de keuze voor het nieuwe kampioenschap logisch: "We zijn van het begin af aan nauw betrokken geweest bij zowel de American Le Mans Series als de GRAND-AM-serie, en we hebben eind vorig jaar al aangekondigd dat we met belangstelling naar de geplande ontwikkelingen keken. Nu alles zo goed in elkaar past, was het voor ons een eenvoudige keuze", aldus Porsche-sportbaas Hartmut Kristen. "Tenslotte is Amerika onze grootste markt, niet alleen voor de afzet van straatauto's, maar ook voor onze Cup-auto's." Over de rijdersbezetting werd nog geen aankondiging gedaan. "Dat is iets waar we nog ruim de tijd voor hebben", aldus Kristen.

130920 ALMS Porsche presentatie
Blije gezichten naar aanleiding van de presentatie bij vlnr Hartmut Kristen, André Oosthuizen, de mensen van CORE Autosport, Porsche Cars North America-sportbaas Jens Walther en USCC-organisator Scott Atherton (vlnr)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet