CIKFIA

Karting: CIKFIA: Nederlanders met mes tussen tanden richting finales. Verstappen op eerste rij!

Op de mooie Franse baan in Varennes staat dit weekend het wereldkampioenschap karting voor de KZ2 en de KZ1 schakelklassen op het menu. Gisteren werden de kwalificaties afgewerkt, vandaag werden er series gereden. Heel wat korte races waarin iedereen naar voren wou, dat resulteerde in erg spectaculaire wedstrijden waarbij de Nederlanders uitstekend werk leverde!

Tekst: Philippe De Roeck

In de KZ1 is het Marco Ardigo die nog steeds de snelste is. De Italiaan was gisteren de snelste in de kwalificaties maar moest in de superpole de eerste startplek voor de heats aan Davide Foré laten. Vandaag nam Ardigo plek één opnieuw in en dat voor Nederlander Max Verstappen en diens teamgenoot Felice Tiene. Davide Foré viel terug naar een zesde plek. Sinan van der Raad start de prefinale als vijftiende, Rick Dreezen als zestiende en Jorrit Pex als negentiende. Bas Lammers werd 28e, Yannick de Brabander 30e en Jonathan Thonon 31e.

In de KZ2 zijn het de grote namen die zich opnieuw vooraan konden tonen. De kwalificaties van gisteren gaven een iets wat vertekend beeld door de 101% regel die werd ingevoerd wegens de verschillende omstandigheden voor de groepen. Riccardo Negro, grote pechvogel van het EK in Genk staat op pole voor de prefinale van morgen. Hij deelt de eerste rij met Daniel Bray. Marco Zanchetta mag als derde starten. Marijn Kremers hield schitterend stand in de top tien en werd zesde algemeen, Ricardo Romkema tiende! Ryan van der Burgt kwam tot een zeventiende plek, Guust Specken werd 28e. Roy Dijk 31e en Symen Wiggers 32e. Jordi van Moorsel kwam ijzersterk terug tot een 36e plek, nipt voor Xen de Ruwe op P42 en Kevin Verhoeven op P43. Kenny Charles kent geen goed weekend en staat pas 72e.

Morgen kennen we de nieuwe wereldkampioen karting in de KZ1 en KZ2. Doet Max Verstappen wat we van hem verwachten en kan Marijn Kremers ons nog meer verrassen? U leest het morgen avond op AUTOSPORT.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet