GT

GT: Ideale uitgangspositie voor HTP Motorsport op de Nürburgring

480 HTP VIMAGES Ring
Götz zette de eerste stap naar de Blancpain Endurance Series titel

Het Duitse HTP Motorsport heeft op de Nürburgring de pole position voor de afsluitende Blancpain Endurance Series race gepakt. Maximilian Bühk was in de Duitse Eifel het snelste van 142 deelnemende coureurs. Götz bezorgde met de snelste tijd zijn teamgenoot Maximilian Buhk de beste uitgangspositie voor de titelstrijd van morgen. Door minimale verschillen tussen de top drie zal de winnaar van de Blancpain 1000 Nürburgring naar alle waarschijnlijkheid ook de winnaar van de serie zijn.

Tekst: Marcel ten Caat (vanaf de Nürburgring)
Foto: VIMAGES/Eric Fabre

Cesar Ramos, Davide Rigon en Daniele Zampieri hebben na vier races de leiding in de strijd om de Blancpain Endurance Series Pro Cup, maar het Kessel Racing-trio heeft slechts twee punten voorsprong op HTP Motorsport coureur Maximilian Buhk en WRT coureurs Frank Stippler en Christopher Mies. Een punt achter dit drietal volgen Bas Leinders, Maxime Martin en Yelmer Buurman. De Kessel Racing Ferrari ging tijdens de vrije training van de baan en miste door de schade de Pre-Qualifying sessie. In de kwalificatie kwam het Zwitserse team niet verder dan een 15e tijd.

480 KESSEL VIMAGES Ring
Kessel Racing had een slechte dag op de Nürburgring

In tegenstelling tot Kessel Racing wist HTP Motorsport wel een goed resultaat neer te zetten in de kwalficatie. Bernd Schneider was in de eerste sessie veel sneller dan de rest van het veld. Marc VDS Racing Team's Bas Leinders wist het gat nog enigszins te beperken, maar de rest van het veld lag ruim een seconde achter de ervaren Duitser en zijn Mercedes SLS AMG GT3.

Maximilian Götz ruim een seconde sneller dan zijn teamgenoot en was in zijn kwalificatie maar liefst zeven tienden van een seconde sneller dan de SMP Racing Ferrari met startnummer 71 en de Marc VDS Racing Team BMW van Yelmer Buurman. Het was eigenlijk de bedoeling dat Maximilian Buhk het in de derde en laatste sessie zou afmaken, maar een vieze baan en op de baan spinnende tegenstanders betekenden dat Buhk zijn sessie slechts als 35e eindigde. Esta Motorsport zal als tweede van start gaan.

480 SMP VIMAGES Ring
De SMP Racing met nummer 71 was het snelste in Pro-Am

In de Pro-Am, waar de strijd om de titel tussen de Nissan GT Academy Team RJN en AF Corse ook nog niet is beslist, is het SMP Racing dat morgen vanaf pole position zal vertrekken. De eerste Nissan GT-R vertrekt vanaf de tweede plaats, terwijl de AF Corse Ferrari van onder andere de Nederlander Niek Hommerson zich als 12e in de klasse kwalificeerde.

Stef Dusseldorp en zijn Hexis Racing McLaren kwalificeerden zich als 14e, terwijl de Marc VDS Racing Team BMW Z4 GT3 van onder andere Nick Catsburg vanaf de 16e positie zal vertrekken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet