F. Renault 1.6 NEC

Belgische Première voor de Formule Renault 1.6

CY7H2580

De Formule Renault 1.6 NEC Junior zal aanstaand weekend voor het eerst in actie komen op Belgisch asfalt. Niet het eerste de beste weekeind was goed genoeg; de serie komt uit in het populairste evenement van Zolder: de Truck Grand Prix gehouden op 21 en 22 september.

Tekst en foto's: PR

De Truck Grand Prix vormt het toneel voor de derde ronde van het kampioenschap. Deze editie in de serie vormt de uitgelezen kans voor de Nederlandse deelnemers om te laten zien wat ze waard zijn en belangrijke punten te pakken. De Zweedse deelnemers zullen namelijk ontbreken dit weekeind, zij rijden de eigen finale op het circuit van Falkenberg in Zweden.

Desalniettemin belooft het een mooi evenement te worden voor de jonge getalenteerde rijders in de Formule Renault 1.6 NEC Junior. Roy Geerts (Stuart Racing Team) heeft de kans om de leiding in het kampioenschap naar zich toe te trekken. Ondertussen heeft Janneau Esmeijer (Provily Racing) op Assen de smaak van het podium te pakken gekregen en zal op Zolder op zoek gaan naar meer.

CY7H2690

Het schema van het weekend zit heel compact in elkaar. De eerste vrije training vindt plaats op zaterdagmorgen om 10.10. De kwalificatie volgt om 14.40 op zaterdagmiddag. Beide races staan gepland voor de zondag. De eerste vindt plaats om 11.55 terwijl de afsluiter van het weekeind start om 16.50. Alle sessies zullen zijn te volgen via live timing: http://livetiming.raceresults.nu/zolder

De Belgische première was eigenlijk gepland voor de 600 km van Spa. Omdat de evenement organisatie eenzijdig besloot dat de Formule Renault 1.6 niet langer welkom was in het programma, moest de kalender nogmaals last minute worden omgegooid. Spa werd ingeruild voor het finale weekend van de Supercar Challenge in Assen op 20 oktober.

De organisatie legt uit: 'Wij vinden het enorm jammer dat we Spa – Francorchamps op onze kalender hebben verloren. In een noodsituatie zoals deze, waarbij we slechts twee weken van te voren met een volledig onvoorziene afzegging te maken kregen, kun je alleen naar de beste oplossing zoeken. Wij denken dat we met drie vrije trainingen en optimale racetijden op Assen het beste alternatief hebben gevonden.

De kalender ziet er als volgt uit:
22 September Zolder (Truck Grand Prix)
29 September Nurburgring (VLN)
13 Oktober Zandvoort (Finale Races)
20 Oktober Assen (Finale Races)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet