Diversen

Karting: Boy Pijls neemt na acht jaar afscheid van Karting Genk

Boy Pijls 2

Aan wie het karten in België een beetje volgt hoeven we Boy Pijls niet meer voor te stellen. Exact acht jaar lang zet Boy Pijls zijn schouders onder de organisatie van verschillende kart kampioenschappen in België. De Belgian Max Challenge en de BNL Karting series zouden niet zijn wat ze nu zijn zonder de aanwezigheid van Boy Pijls. Helaas heeft Pijls voor de komende jaren een nieuwe uitdaging gevonden waardoor kartend België en Karting Genk het zonder deze sympathieke Genkenaar zal moeten stellen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Eerlijk is eerlijk, Karting Genk zou Karting Genk niet zijn zonder Boy Pijls. Ruime tijd hielp Pijls mee in het groot maken van Genk door tijdens de wedstrijden alles in goede banen te leiden, promotie te voeren en Karting Genk bij een groot publiek op de kaart te zetten. Helaas, voor ons, is het nu tijd voor wat anders en verlaat Boy Pijls karting Genk.

Boy Pijls 1 'Exact acht jaar geleden trok ik zomaar naar Genk. De graafmachines en kranen hadden er net voor gezorgd dat Karting Genk voorzien werd van een nieuwe baan en kantine. Eén dag later begon ik er te werken zonder het verschil tussen regen en droogweer banden te kennen. Karting was een sport waar ik maar bitter weinig vanaf wist.'
Acht jaar later is het tijd voor iets nieuws. 'Ik heb beslist om aan iets nieuws te beginnen. Ik verlaat de wereld van het karten en autosport. Op zich geen probleem, miljoenen mensen veranderen van job maar karting was niet zomaar een job. Het was één grote familie en ook die moet ik achter laten... Dat doe ik met miljoenen schitterende herinneringen waarvoor ik graag enkele mensen wil bedanken!'

'Mensen van de media (KSP, Kartcom, Vroom, Carpy, Kartmag, etc ...): Bedankt om al onze evenementen van prachtige foto's en artikels te voorzien.
Ostricourt, Kerpen: Bedankt om me al deze jaren te ontvangen tijdens BNL en BMC races!
All RACB and CIK officials: Bedankt om ons bij te staan tijdens alle races.
Rotax: Bedankt om de meest professionele organisatie in de wereld te zijn en me te voorzien van materiaal waarmee ik op de baan mijn werk als organisator kon doen. En de World Finals? Veruit het beste event ter wereld!
Luca De Donno & Roland Geidel: Jullie zijn de meest professionele organisatoren die ik ooit heb ontmoet. Het was een eer en een plezier om met jullie te werken..
Jonathan Thonon: Bedankt voor je prachtige inhaalbeweging in de laatste ronde van het WK Karten. Jij deed wat ik beloofde aan 5000 toeschouwers. PURE ACTIE!
Michael Ryall: Bedankt om de wereldtitel te winnen in Mariembourg. Zestien ronden die ik nooit zal vergeten!
Rick Dreezen: Jij bent een van de beste en vriendelijkste rijders die ik ooit ontmoet heb!
Max Verstappen: Misschien ben jij wel de beste rijder waar ik ooit mee gewerkt heb. Je hebt iedere race gewonnen die ik georganiseerd heb. Blijf gefocust en maak de juiste beslissingen maar blijf vooral de 'Max' die we al al die jaren kennen.
Alle Belgische en Nederlandse teams: (EGP, Daems, SRS, GKS, DFK, Bouvin, SFP, VDK,TKP, Slangen, Vanderpol, PDB, etc ...): We hadden regelmatig discussies om verschillende redenen maar op het waren we altijd aan het lachen. Het was een plezier om met jullie allemaal te werken.
'Mijn' micro-mini-junior BNL/BMC drivers: Jullie jongens zijn de beste. Blijf racen met respect voor de tegenstanders en vergeet niet dat school belangrijk is en blijft!
Speciale dank aan sommige erg speciale mensen waar ik deel van mocht uitmaken: Nigel Edwards, Ken & Jill Walker, Robert Gumpenberger, Kees van de Grint, Paul Klaassen, Pex family, Bas Lammers, Robin Frijns, Laurens Vanthoor, en zo velen meer...
Het organisatie team in Genk: Alle officials, dokters, race control, timing, catering,... We deden het allemaal samen tijdens ruim 100 nationale races. Fel , fel, fel bedankt!
Het GKS team: Ann, Fred, Rico, Willy, Dave, Edwin, Luc, Alain, Jaak, Toon, Patrick, de huurkart jongens, Frank, Yves, the restaurant personeel, etc ... We hebben heel wat plezier gemaakt!
And last but not least: De familie Lemmens. Lisette, Paul and Koen. Bedankt om in me te geloven gedurende acht jaar. Jullie lieten me toe te 'spelen' met jullie geld en op jullie terrain. Ik heb vergissingen begaan maar ook dat kan gebeuren. Ik heb zo veel geleerd deze acht jaar. Niet enkel op professioneel vlak, maar ook op menselijk vlak en dat is iets wat je met geld niet kan kopen. Heel fel bedankt!'
'I'm not sad it's over I'm glad it happened'

Boy Pijls

Boy Pijls 3 Ook AUTOSPORT.nl wil Boy graag bedanken. Je leidde iedere race weer in goede banen en we konden altijd bij je terecht voor vragen of info! Karting Genk, Michael Melis en ikzelf maar vooral héél véél rijders zullen je missen! Een BNL of BMC zal nooit meer hetzelfde zijn... Thanks Boy!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet