IndyCar

Indycar: Juan Pablo Montoya tekent bij Penske. Kort praatje werd deal!

Het team van Roger Penske heeft door Juan Pablo Montoya voor het seizoen 2014 te contracteren een absolute major coupe uitgehaald. De Colombiaan tekende verrassend bij Team Penske.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

2013 Juan Pablo Montoya 2014
Verrassende wending. Geen Ganassi, Andretti of Furniture Row Racing voor Montoya maar Team Penske in Indycar!


Juan Pablo Montoya tekent bij Penske
Juan Pablo Montoya heeft na eerdere speculaties over Andretti Autosport en Ganassi(zijn huidige NASCAR-werkgever) voor het seizoen 2014 verrassend voor Team Penske getekend. Hij wordt de teamgenoot van Will Power en Helio Castroneves.

Op de persconferentie vandaag verklaarde Montoya dat hij zich zo gelukkig voelde als een vijfjarig kind. "Als je als coureur over een ideale positie droomt dan is Penske wel No 1 op de lijst. Mijn eerste keus was om over een winnende auto te beschikken. Met Will en Helio kunnen mij helpen om mijn snelheid in de eenzitters weer terug te vinden. Ik ben er natuurlijk wel een tijdje uitgeweest." zegt Montoya.

Op dit moment beschikt Team Penske voor Montoya's auto nog niet eens over sponsoring. "Roger Penske zet eerste de competitieve stukjes van de puzzel in elkaar. En dit moest in een kort tijdsbestek gearrangeerd worden" verklaart teammanager Tim Cindric van Team Penske.

Montoya bevestigde dat hij met Andretti Autosport en Furniture Row Racing in NASCAR gesproken had. Het eerste contact tussen Penske en Montoya ontstond op Michigan, toen de Colombiaan Tim Cindric op de startgrid benaderde. Dit was enkele dagen nadat bekend was geworden dat het contract met Ganassi niet verlengd zou worden.

Tim Cindric van Team Penske: " Er werd eigenlijk nog niet eens gediscussieerd. Er was zoiets van wat heb je te bieden. Ik zei alleen maar dat ik hem graag in de Indycars wilde hebben. Hij verklaarde dat erover te praten viel. Een kort gesprek werd achteraf een echte deal!"

Juan Pablo Montoya: "Als je naar de historie van Ganassi kijkt, ben ik toch de enige geweest die de Chase gehaald heeft. De reden dat ik terug ben is gewoon dat ik races wil winnen. Dat deed ik ook in NASCAR. Ik ben er ook van overtuigd dat ik het hier kan doen!"

Montoya verklaarde dat hij met Ganassi toch goede vrienden blijft. "Ik wil gewoon een paar poles en een oval-overwinning. Maar ik zal met gemengde gevoelens naar de laatste paar 2013 Indycar-wedstrijden kijken." aldus de Colombiaan.

Montoya is de enige coureur die de 24U van Daytona(3x), Monaco en de Indy 500 op zijn naam wist te schrijven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet