Diversen

Div: Andrew Jordan pakt koppositie in BTCC klassement na dubbelslag op Rockingham

winnaar

Andrew Jordan pakte na twee overwinningen de koppositie in het puntenklassement.

Andrew Jordan pakte de koppositie in de 2013 Dunlop MSA British Touring Car Championship na twee overtuigende overwinningen op Rockingham, terwijl Rob Austin naar zijn eerste winst in deze serie reed.

Race 1:
De winst van Jordan (Pirtek Racing) was mede te danken aan een fantastische start, waarin de Pirtek Racing coureur vanaf de vierde startplaats doorstootte naar de koppositie. Daarna werd deze positie verder uitgebouwd naar een comfortabele voorsprong en de uiteindelijke overwinning voor Airwaves Racing's Mat Jackson en WIX Racing's Rob Austin. Verder terug in het veld ging het mis tussen de Audi van Will Bratt en de BMW van Nick Foster die met elkaar in aanraking kwamen en de Toyota van Adam Morgan de twee wagens niet meer kon ontwijken. Dit ongeluk veroorzaakte een andere crash tussen de Proton van Daniel Welch en de Ford Focus van Tom Onslow-Cole, die de gestrande wagens wilden ontwijken. De Proton van Welch werd daarna nog geraakt door de Chevrolet Cruze van Andy Neate, met flinke schade tot gevolg.

austin

Rob Austin scoorde zijn eerste overwinning in de BTCC

Race 2:
De tweede race werd een prooi voor de populaire Austin die na de start Mat Jackson en poleman Jordan verschalkte. Op het moment dat de Honda van Gordon Shedden de tweede plaats pakte, had Austin al een flinke voorsprong opgegebouwd. Een staande ovatie van het publiek op de hoofdtribune volgde toen Austin over de finishlijn reed en zijn eerste overwinning behaalde. Shedden werd tweede voor de BMW van Colin Turkington, die in de slotfase Jackson passeerde.

Race 3:
Na de eerste twee races had Jordan al de koppositie in de titelstrijd overgenomen en de voorsprong werd nog uitgebouwd na zijn overtuigende overwinning in de derde race voor Turkington en de MG van Jason Plato.

overwinning jordan

In de eerste race had Jordan al te maken gehad met de interventie van de safety car. In deze derde race moest de safety car opnieuw uitrukken na een hoge snelheid crash in het middenveld. De Toyota Avensis van Adam Morgan moest over het gras om de gespinde Honda Civic van Jeff Smith te ontwijken. Daarachter probeerden andere rijders Smith te ontwijken. Jack Goff's Vauxhall Insignia en Rob Collard's BMW raakten elkaar en beide auto's gingen hard de vangrail in met flinke schades tot gevolg.

De 2013 Dunlop MSA British Touring Car Championship verhuist nu naar het voorlaatste evenement op Silverstone op 28 en 29 September, om vervolgens op 12 en 13 oktober de beslissing voor de titelstrijd af te ronden op Brands Hatch.

shedden

Gordon Shedden rijdt zich constant in de punten en staat nu tweede in het kampioenschap

Race 1
1. Andrew Jordan (Pirtek Racing)
2. Mat Jackson (Airwaves Racing) +3.379
3. Rob Austin (WIX Racing) +9.071
4. Gordon Shedden (Honda Yuasa Racing) +9.271
5. Jason Plato (MG KX Momentum Racing) +14.803
6. Colin Turkington (eBay Motors) +19.462

Race 2
1. Rob Austin (WIX Racing)
2. Gordon Shedden (Honda Yuasa Racing) +3.351
3. Colin Turkington (eBay Motors) +8.983
4. Mat Jackson (Airwaves Racing) +10.569
5. Sam Tordoff (MG KX Momentum Racing) +10.696
6. Jason Plato (MG KX Momentum Racing) +14.784

Race 3
1. Andrew Jordan (Pirtek Racing) 19 Laps
2. Colin Turkington (eBay Motors) +3.180
3. Jason Plato (MG KX Momentum Racing) +4.076
4. Mat Jackson (Airwaves Racing) +10.327
5. Gordon Shedden (Honda Yuasa Racing) +12.587
6. Sam Tordoff (MG KX Momentum Racing) +15.076

Stand:
1. Andrew Jordan (Pirtek Racing) 338
2. Gordon Shedden (Honda Yuasa Racing) 308
3. Colin Turkington (eBay Motors) 305
4. Matt Neal (Honda Yuasa Racing) 304
5. Jason Plato (MG KX Momentum Racing) 276
6. Sam Tordoff (MG KX Momentum Racing) 218

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet